fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget mai 2024

image

Månedsbrev cornerflagget mai 2024

  • 01-05-2024

Hei alle sammen
Plutselig var april over og vi er klare for en ny vårmåned. Vi har tilbrakt mye tid ute i april og merker godt at våren er kommet. Vi har vært på flere fine turer i nærområdet og gått tur med både Tverrliggeren og 16-meteren. Nå går det mye i insektjakt både på tur og ute i barnehagen, spennende med alle insektene som kommer frem.

Barna har plantet tomat, blomkål og agurk som står i vinduskarmen på avdelingen. De følger med på plantene hver dag for å se hvor mye de har vokst og om plantene trenger vann. Vi ser at barnegruppen har fått stor interesse for planting og at dette gjenspeiler seg i leken ute. Da planter de alt fra ulike grønnsaker til søtsaker i sandkassen.

2-3 åringene tok seg en tur til biblioteket i byen. Spennende å kjøre med buss og ikke minst forbi politistasjonen. Det var mange spennende bøker på biblioteket, men bøkene som fenget mest var om dyr og store kjøretøy.

Tema for mai måned er 17. mai og årstiden - vår. I år kommer Dronningåsen barnehage på besøk for å markere nasjonaldagen sammen med oss (16. mai) i barnehagen. Det blir tog, aktiviteter, pølser og is. Vi skal ha formingsaktiviteter, øve på sanger og gå i tog i forkant av den store dagen. Vi skal også bli kjent med eventyret om «Den lille røde høna». Eventyret handler om den lille røde høna som planter hvetekorn som til slutt bli til et brød. Hun spør flere ganger om hjelp fra vennene sine, men må alltid gjøre jobben selv. Når det endelig er tid for å spise brødet vil vennene hjelpe til.
Minner dere om å regelmessig følge med at barna har det de trenger av tøy i barnehagen. Nå som vi går mot varmere temperatur trenger barna solkrem og gjerne solhatt/caps. Dere smører barna hjemme med solkrem før levering, så smører vi dem igjen utover ettermiddagen.

Praktisk informasjon:
Uke 19 er det satt opp tid til foreldresamtaler, henger lapp med tidspunkter i garderoben
9. mai Kristi himmelfartsdag og bhg er stengt
10. mai planleggingsdag og bhg er stengt
16. mai markerer vi nasjonaldagen sammen med Dronningåsen barnehage, mer informasjon kommer. Husk å ta med flagg.
17. mai Gauselbakken har sin plass i toget på Hinna, barn og foreldre som ønsker å delta kan stille seg ved barnehagens fane.
20. mai (2. pinsedag) og bhg er stengt
21. mai kl. 18.00 er det foreldremøte i bhg. Cecilie Evertsen skal ha foredrag om robuste barn.
28. mai Abc-gjengen tur til Dalsnuten
Vi gleder oss til en ny måned sammen med dere. Ta kontakt dersom det er noe dere lurer på.

Hilsen Kristine, Marlene, Laurits, Sheyda, Inger Lise, Tone Merete og Denait