fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget mars 2016

Månedsbrev fra Cornerflagget mars 2016

  • 29-02-2016


Historien om gutten som hadde vondt har vært tema for 4 – 6 åringene de to siste månedene. Det har vært en fortelling som har fenget barna. De kan gjenfortelle hva den handler om og kan replikkene fra historiene. På fellessamling dramatiserte noen av barna fortellingen. De levde seg godt inn i rollene og fikk mye skryt fra de andre i barnehagen.
Vi har den siste tiden jobbet med rim og rimeord. Dette er noe barna nå mestrer godt. De hører godt hvilke ord som rimer på hverandre.

1 – 3 åringene har hatt Bukkene Bruse som tema. De kan eventyret godt, noe som gjenspeiler seg i lek på avdelingen, ute og når vi på tur. Barna er flinke til å fordele roller mellom seg når de leker og dramatiserer eventyret. Den mest populære rollen er å være troll.

I mars og april skal vi ha et felles tema på avdelingen. Det er eventyret om den lille røde høna. Vi vil også trekke inn påske som tema den neste måneden, i tillegg til vår og forandringer som skjer i naturen.

ABC – barna har nå noen måneder igjen i barnehagen før skolestart. I den forbindelsen er det noen punkter som både vi i barnehagen og dere foreldre kan jobbe med. Det er viktig at de er selvstendige i påkledning og toalettbesøk. De kan øve på å skrive navnet eller gjenkjenne navnet sitt, telle og gjenkjenne tall, spille ulike spill og kunne delta i regelleker, rekke opp hånden og vente på tur. Dette er punkter som skolene synes er viktig at barna mestrer. Det sosiale samspillet og barnas sosiale kompetanse er selvfølgelig viktigst.

Vi har fått noen nye medarbeidere i barnehagen. Bang skal ha arbeidspraksis på kjøkken sammen med Merehe. Ramya har nå arbeidspraksis på 16.m og skal deretter være på Målgården i mai. Fadi som var sommervikar i fjor sommer har begynt i barnehagen i ”på topp” stilling. Vi ønsker alle velkommen.

Praktiske opplysninger:
Onsdag 2.mars skal vi ha aktivitetsdag i samarbeid med ASKO. Da skal vi ha ulike aktiviteter sammen ute i barnehagen. ASKO sponser oss med frukt og drikke. Vi gleder oss til en dag med fokus på fysisk aktivitet.

Torsdag 3. mars er det påskevandring for 3 – 6 åringene i Gausel kirke. Vi skal være i kirken 09.20. Barna som skal delta må derfor være i barnehagen til kl.08.45.

I uke 11 utgår faste aktiviteter. Disse blir byttet ut med ulike påskeaktiviteter. Tirsdag 15.mars skal vi på felles påsketur til Fritidsgården. Mer informasjon kommer på nettsiden og informasjonstavlen på avdelingen.

Torsdag 17.mars inviterer Cornerflagget og Tverrliggeren dere foreldre til påskefrokost. Velkommen.

21. og 22. mars er det innskrenket åpningstid. Da er barnehagen åpen fra 07.30 – 16.30. Onsdag 23.mars er barnehagen åpen fra 07.30 – 12.00.

Hilsen
Jan, Inger Lise, Marit, Tatiana og Tone Merete.