fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2016.

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2016.

  • 28-04-2016


Tema for mars og april var eventyret den lille røde høna. Alle barna har blitt godt kjent med eventyret. De eldste gjenforteller eventyret, og de yngste er gode til å være med å dramatisere eventyret. Barna har forstått moralen i eventyret, som er at vi må hjelpe hverandre. Vi har snakket om at vi er gode venner når vi hjelper hverandre og gjør ting sammen. Vi har bakt brød, slik som høna gjør i eventyret. Da er alle ivrige med å hjelpe samtidig som at de forstår at de må vente på tur.

Første delen av mai vil tema være 17.mai. Vi skal bli kjent med sanger og tradisjoner knyttet til nasjonaldagen. 13.mai skal vi markere 17.mai med at vi går i tog og har aktivitetsdag med leker i barnehagen. Tradisjonen tro feirer vi dagen sammen med Dronningåsen barnehage. I år kommer de på besøk til oss. Dette ser vi frem til. Toget vil gå fra barnehagen kl.09.30. Det er kjekt hvis de som har anledning kommer og ser på barnehagetoget.

For 4-6 åringene blir tema de neste månedene boken, Karsten og Petra går på tur. Karsten og Petra bøkene kjenner de fleste barna. Vi skal lese en liten del av boken i hver samling, og snakke om hva Karsten og Petra opplever på turen. Det at vi leser boken over flere dager er med på og styrke barnets hukommelse.
2-4 åringene skal ha boken om larven Aldrimett som tema. Boken handler om hvordan larven Aldrimett blir til en sommerfugl.
Våren er selvsagt et naturlig tema. Vi skal se hva som skjer i naturen når vi er på tur, plante i grønnsakskassene, og finne småkryp og insekter.

18.mai kommer den kulturelle skolesekken til barnehagen. De skal ha et teaterstykke om hekser og troll. Dette er for aldersgruppe 3-6år. Forestillingen er kl.09, så barna må være i barnehagen tidlig denne dagen.

25.mai skal vi ha sykkeldag. Da kan barna ha med egen sykkel. Hvis de har med seg tohjulsykkel eller sparkesykkel må de ha med seg hjelm.

Uke 21 er det foreldresamtaler. Det vil bli hengt på liste på tavlen hvor dere kan skrive dere på.

2.mai starter det et nytt barn på avdelingen. Han heter Even og er 4år. Vi ønsker han og hans familie velkommen til Gauselbakken.

Nå håper vi på fint vær og gode temperaturer fremover. Hvis dere ønsker at vi skal smøre barna med solkrem, må dere ta med det i barnehagen.

Hilsen
Jan, Inger Lise, Marit, Tatiana og Tone Merete.