fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården desember 2016

Månedsbrev Målgården desember 2016

  • 02-12-2016

November går nå mot slutten og på Målgården har vi hatt noen fine måneder i oktober og november. Vi har jobbet med Kardemomme by for de største og Brumlemann for de minste barna. Vi fant fort ut at dette var historier som mange av barna kjente godt til fra før, og de har vært aktivt med i samlingsstundene fra starten av.

På turdagene har vi fått kjenne på kroppen at der er begynt å bli kaldere, spesielt på hender. Men alle barna synes det er veldig kjekt å gå på tur og spise maten som de har med seg i sekkene.

Lanternefesten ble en fin og koselig kveld, hvor vi var heldige med været slik at vi kunne være ute i år også. Vi takker for godt oppmøte.

Desember
Vi går nå inn i en måned med masse forventninger og glede. I barnehagen ønsker vi å skape en rolig og koselig førjulstid for små og store. Vi skal lage julepynt, julegaver og bake julekaker. Og vi kommer til å synge julesanger og lese julehistorier. Vi legger til rette for at alle skal få en fin førjulstid.

Julekalenderen blir hjerter med bilde av barnet og en oppgave tilpasset hvert enkelt barn. Disse hjertene skal henges opp i vinduet og det blir nedtelling til selveste julaften.

Julebudskapet vil vi formidle på en enkel måte med fortelling og sang. Krybben som står på avdelingen kommer vi til å bruke i samlingsstundene. Vi har også en Fisher Price krybbe som barna kan få leke med, og denne blir også brukt i samlingsstund med de minste.
Hver fredag frem mot jul kommer vi til å ha felles adventsamling på Stadion, hvor vi tenner adventslysene og synger adventssangen «Så tenner vi det første lys».

Vi skal også synge de tradisjonelle julesangene og høre på julemusikk og julefortellinger. Noen av sangene vi skal synge er bl.a.: «På låven sitter nissen», «Et barn er født i Betlehem», «Glade jul», «Så går vi rundt om en einerbærbusk», «En stjerne skinner i natt», «Deilig er jorden».
Frem mot Lucia kommer vi til å synge Lucia sangen fra «Jul i svingen» og «Vi tenner våre lykter».
Vi kan kopiere fra vårt sanghefte til de av dere som ønsker det.

Vi kommer til å lese historier som blant annet «Julekveld hos musefamilien» av Alf Prøysen, Nisse rød og Nisse grå og historien om Pepperkakemannen. Ut ifra disse historiene skal vi lære oss ulike rimeord. Vi lager bilder av ord der ordet Jul inngår, for eksempel juletre, der vi deler opp ordet og det blir jule-tre. Andre eksempler er jule-stjerne, jule-gaver, jule-kaker, jule-nisser osv.

Fra mandag 28.november kommer vi til å servere dere kaffe om morgenen for de som ønsker det. Kaffen kan nytes sammen med barnet ditt på avdelingen eller du kan ta den med på veg til jobb.

Praktiske opplysninger:

2. desember: Kirkebesøk for 3-5 åringene kl 11.00
6. desember: Langåpent til kl 19.00 for påmeldte barn
12. desember: Langåpent til kl 19.00 for påmeldte barn
13. desember: Luciafrokost med Luciatog. Mer info kommer
20. desember: Nissefest for barn og personal i barnehagen. Barnet kan kle seg ut i rødt eller ha på
seg nisselue. Mer info kommer
21. desember: Julekonsert i Stavanger konserthus for 3-5 åringene

I romjulen er det innskrenket åpningstid. Tirsdag 27. onsdag 28. torsdag 29. og fredag 30. åpner barnehagen kl 07.30 og stenger til vanlig tid kl 16.30.

Mandag 2.januar har barnehagen planleggingsdag. Barnehagen er da stengt.
Velkommen tilbake tirsdag 3. januar.

Vi ønsker alle en gledelig advents- og førjulstid.

Julehilsener fra Silje, Pål, Wenche og Vigdis