fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Den travle julen

Den travle julen

  • 08-12-2016

Så er julen rett rundt hjørnet med alt det innebærer. Kalender skal lages, og «heldigen» de som bare har 24 gaver å pakke inn, gaver skal handles, gaver skal pakkes inn, gaver skal avleveres og gaver skal fås. Kaker skal bakes, huset skal ryddes og all julepynten fra i fjor skal finnes frem igjen, sånn at vi får pyntet. Bilder skal tas sånn at vi får laget julekort. I tillegg så er det alle disse avslutningene, og oppvisningene/showene vi skal nå. Osv osv.

Puhhh. Stopp en halv og trekk pusten Hva med å ta tilbake kosen? Julen kommer selv om huset ikke skinner, og de 7 sortene er bakt. Det som er viktig er de små tingene i hverdagen. Prøv å senke skuldrene og ta ting som det kommer.

Dette gjelder ikke minst i matveien. Vi har alle tradisjoner om god mat i julen, om det er ribbe eller pinnekjøtt. Men i den travle hverdagen, er det lov å ta litt lett på det. Husk at mange retter kan lages ferdig en dag du har god tid, og det er fult mulig å lage store porsjoner når en først er i gang. Det trenger heller ikke være de mest avanserte rettene, men lag noe enkelt som ikke tar så lang tid, og som er lett å varme opp igjen. Bruk rester, enten som samme rett, eller i en ny rett. Rester fra taco, kan for eksempel bli en kjempegod pizza eller pastasaus. Putt i panne er enkelt, da tar du bare hva du har for hånd og rett og slett putter det i stekepanna og surrer det litt.
Her i barnehagen har vi en flott førjulstid. Vi lager overraskelser, baker og koser oss masse. Vi har vært i kirken, og i tillegg er det masse kjekt som skjer fremover. Vi skal ha Luciafrokost, og der håper jeg at mange har anledning til å komme, vi skal ha nissefest og vi skal til byen på konsert i konserthuset. 16. desember skal ABC gjengen ned til Hinna helsestasjon, med en gave som består av leker, som er kjøpt for de innsamlede midlene fra Lanternefesten.

Menyen fremover blir:
Uke 49: Spagetti
Uke 50: Luciafrokost på tirsdag og skogsoppsuppe på fredag
Uke 51: Juleoverraskelse
Uke 52: Nyttårskalas
Uke 1: Laks

Ha en flott jul alle sammen.

Julehilsen fra Merethe kokk