fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-17

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-17

  • 27-02-2017

Hei, hei alle sammen.
Vinteren er over, og våren står for tur, med lysere dager.

Oppsummering av måneden som har gått:
Vi har hatt Hakkebakkeskogen som tema, der Mikkel Rev jager Klatremus. Dette har fenget barna i alle aldere på avdelingen. Det er en entusiastisk gjeng som setter seg ned i samlingsstund. De sitter som lys, og er veldig engasjerte, og deltakende i det som skjer. Barna leker Mikkel Rev og Klatremus ute, der en klatrere opp i treet, og alle andre skal springe etter og fange Klatremus. Noen barn fikk opptre på fellessamling. Det var en stolt gjeng som fikk mye skryt fra resten av barnehagen. Sangen om dyrene i Afrika hører vi i alle barna synge på i ulike situasjoner i hverdagen. Og bildene av dyrene på veggen er det mange samtaler rundt. Alle barn har laget Mikkel rev, og mange har vært med å lage jungel, hvor dyrene i Afrika bor.

Vi har hatt noen fine turer, selv om været har vært litt surt. Barna er glad i å være på tur, og nå ser vi at alle ønsker å gå på tur, ikke bare sitte i vogna. Selv om vi alle går sammen, får de eldste ofte gå først, mens de yngste får bruke den tiden det tar å komme frem til «målet». Det er mye spennende å se på veien. Og det å ha med egen sekk med niste er veldig stas, barna er gode på å dele med hverandre.

3åringene får nå til en fin lek inne på lekerommet. Det er stas å få leke litt «alene». Det er rollelek med dukker, vogner og koppestell, eller duplolek.

Karneval var gøy, det er kjekt å kle seg ut! Vi fikk se show med «Karius og Baktus, dans, katta i sekken, og avsluttet festen med boller med krem til dessert.

Vi forsetter med Hakkebakkeskogen som tema. Nå vil vi ha fokus på kapittelet om Bakermester Harepus, baker gutten og Mikkel Rev. Vi fortsetter også med dyrene i Afrika. Denne sangen har mange vers, så nå tar vi for oss de siste. Våren er jo og naturlig og prate om. I starten av april vil vi og ha fokus på påske.

Den 22/3 skal 3-åringene på avdelingen på påskevandring i Gausel kirke. Det starter kl.9, så de barna som skal være med må være i barnehagen kl.8.30. Skal barna ha frokost i barnehagen, må de komme før dette.

14/3 inviterer vi foreldre, søsken, besteforeldre, tanter og onkler til å markere barnehagedagen sammen med oss fra kl.15-17. Mer informasjon kommer.

28/3 kommer Barnas musikkteater og holder konsert for oss kl. 10.30. Forestillingen heter Akustiske stemninger- Et spennende møte med de kjente norske barnesanger.

Trym har begynt på avdelingen. Barna har tatt godt imot ham. Gitt han masse kos og omsorg. Anton begynner på 16-Meteren i april, vi gleder oss til å bli kjent med han.
Oliver skal flytte, og derfor slutte i barnehagen. Vi ønsker han og familien lykke til vider.

Da ser vi frem til en fin vår på 16-Meteren. Kom til oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Fadi, Grete, Kristine, Faten og Hanne.