fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for september Målgården

Månedsbrev for september Målgården

  • 22-08-2017


Nå har vi så smått kommet i gang med det nye barnehageåret. Vi har i de siste ukene hatt tilvenning på Målgården, og vil fortsette med dette videre fremover. Det har begynt fem helt nye barn på Målgården og to barn fra 16 meteren. Disse barna er Hedda, Frøya, Muhil, Pernille, Sofia, Vitus og Olav. Tilvenningen har gått veldig fint og både nye og gamle barn, og vi voksne, gleder seg til å bli bedre kjent med hverandre.

For at vi alle skal venne oss til den nye barnegruppen på Målgården, vil vi bruke god tid og ta det rolig den første tiden. Det viktigste er at alle skal føle seg trygge i barnehagen, både på de voksne og seg imellom. Vi kommer til å prøve oss litt frem med faste aktiviteter i uke 36. Dersom vi ser at noen av barna trenger litt mer tid legger vi opp dagen etter dette. Men fra uke 37 ser vi for oss at vi er i gang med de faste aktivitetene (se månedsplan).

Her kommer en oversikt over hverdagsaktivitetene i barnehagen og på Målgården:

Mandag: Morgentrim kl. 08.45 på Stadion, ledermøte og avdelingsmøte. Målgården passer barna på Cornerflagget fra kl. 09.30-10.30 når de har avdelingsmøte.

Tirsdag: Cornerflagget passer barna på Målgården når vi har avdelingsmøte kl. 08.30-09.30.
ABC-gruppe for førskolebarna starter kl. 09.30. Vi skal ha fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse. Egen plan for ABC-gjengen vil komme.

For 1-4 åringene vil vi ha fokus på fysisk aktivitet hver tirsdag. Vi vil da ha ulike opplegg og aktiviteter ute, på turer, fellesrommet oppe og trimrommet nede.

Onsdag: Denne dagen har vi turdag. Da går vi på tur hele avdelingen sammen.
Annenhver uke går vi på tur med Tverrliggeren. Da deler vi oss i to grupper, de store og de små, og blir bedre kjent med barna og de voksne på Tverrliggeren.
Husk sekk med matpakke, drikke og sitteunderlag. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. På kalde dager er det godt å ha med varm drikke som f.eks. kakao/toddy.
Vi anbefaler sekk som kan «klikkes»/festes med stropper igjen framme på bryst og mage. Dette for å gi barna en god opplevelse ved å gå med sekk på tur. Vi unngår at sekken glir ned og blir hengende på armene til barnet.

Torsdag: annenhver uke baker vi/lager mat sammen med barna. Når vi ikke baker har vi aktiviteter på fellesrommet oppe eller nede på trimrommet.

Fredag: Morgentrim kl. 08.45, fellessamling kl. 09.30 og varm lunsj. Vi har felles bursdagssamling i slutten av en måned for de barna som har fullt år. Da får de krone og kappe på seg og sitter foran de andre barna, og får velge sanger.











Praktisk informasjon

Tema i september er tilvenning og vennskap. I oktober og november skal hele barnehagen ha felles tema om Thorbjørn Egner. Vi skal bli bedre kjent med hans ulike historier, sanger og viser.

I løpet av september skal vi ha felles tema om brann. Vi bruker blant annet hånd dukkene våre Vanja og Eldar i ulike opplegg.

Fint hvis dere kommer i barnehagen til kl. 09.30. Dersom dere kommer senere, barnet er sykt eller dere skal ha fri, er det fint om dere gir beskjed til oss innen kl. 09.30.

Barnehagen skal ha foreldremøte tirsdag 26. september kl. 19.00-20.30, håper dere kan komme. Fra kl. 20.30-21.00 er det møte for ABC-foreldre.

Tirsdag 26. og onsdag 27. september kommer fotografen til barnehagen. Målgården skal fotograferes tirsdag 26. Denne dagen vil også søsken fotograferes.

Når det gjelder bilder av barna, informerer vi nå om at dere kan printe ut bilder selv dersom dere ønsker dette. Merethe kommer til å fortsette som før, med å legge ut bilder fra hver avdeling på nettsiden, 1 gang i uken.

Minner også om at det er viktig å merke klærne til barna deres.

Det blir veldig mye informasjon på en gang nå i starten av nytt barnehageår.

Dersom det er noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss.


---- Pål, Wenche, Silje og Vigdis ---