fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Høst

Høst

  • 26-09-2017

NOE BARNA LIKER
Nå har de fleste nye barna slått seg godt til ro her i barnehagen. Jeg opplever at de fleste spiser godt til alle måltider. Selvfølgelig varierer det fra gang til gang, men som oftest spiser di godt, og di fleste smaker på alt.
Hjem og familie har det grunnleggende ansvaret for barns kosthold, men fordi så mange måltider inntas i barnehagen, har barnehagen stor innflytelse på barnas matvaner, kosthold og helse.
Barnehagen legger til rette for 3 faste måltider pr dag, som er frokost, lunch og fruktmåltid. Vi setter av god tid til hvert måltid, slik at alle kan spise seg gode og mette, og di voksne sitter sammen med barna og spiser. Vi sørger for at praten går livlig rundt bordet, og legger til rette for et godt fungerende og trivelig spisemiljø.
Vanlige hverdager er det vi har flest av, og ett av de store, hverdagslige spørsmålene er hva man skal finne på til middag. En halvtimes tid er det de fleste har satt av til å tilberede et næringsrikt og samlende måltid for familien.
Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet ikke både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker. Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn.
Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får suksess hos den yngre garde eller ikke. Noen ganger er barna skrubbsultne, og kan spise hva som helst. Andre ganger er de slitne, leie og eier ikke matlyst. Som forelder er det viktig å ikke gi opp eller ta det personlig om barna ikke liker maten eller spiser dårlig. Smak og preferanser er noe som stadig er i utvikling, så det er viktig at de stadig blir utfordret på å smake nye ting. La barna være med å bestemme hva dere skal ha til middag innimellom Og la di være med i forberedelsene. De spiser alltid mer hvis di får være med.
På dager med liten tid er gjerne også fantasien dårlig for å prøve noe nytt til middag. Derfor kan det være lurt å planlegge middagene, i hvert fall for et par dager, om det blir litt mye å planlegge for en hel uke.
Menyen fremover blir:
Uke 40: Karbonader med potetmos og grønnsaker.
Uke 41: Fish & chips med grønnsaker. Olav Stedje sitt valg
Uke 42: Stekt ris
Uke 43: Skogsoppsuppe med hjemmelaget brød

Ta endelig kontakt hvis dere lurer på noe.

Merethe