fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra cornerflagget, oktober 17

Månedsbrev fra cornerflagget, oktober 17

  • 02-10-2017


Da var september over, og oktober står for tur. I september har vi hatt tilvenning på avdelingen. Barna begynner å finne seg til rette på avdelingen, og har blitt kjent med rutiner i barnehagen.

Vi har startet opp med faste aktiviteter, noe som barna synes har vært kjekt. Vi har noen fine turer, laget grønnsaksuppe, hatt morgentrim og fellessamling. Ekstra stas var det for de eldste barna å starte på ABC – gjengen. Det er en god gjeng som skal ha det kjekt sammen dette året.

Det har vært et delig høstvær den siste tiden, og vi har derfor vært mye ute i barnehagen. Vi bruker uteområdet både oppe og nede, slik at uteleken skal bli mer variert.

Tema vi har jobbet med den siste tiden har vært tilvenning og vennskap. Vennskap og hvordan vi skal være mot hverandre er et viktig tema som vi ser at barna trenger kunnskap om. Vi jobber med temaet i samling, men også i her og nå situasjoner i hverdagen. De voksne veileder barna i situasjoner som oppstår. Dette kan være å dele leker, turtaking og delta i leken på en god måte.

De neste månedene skal vi ha Thorbjørn Egners bok ”Jumbo som dro ut i verden” som tema. Denne boken skal alle på avdelingen bli kjent med. Vi vil jobbe med litt forskjellige ting ut i fra alderen til barna. Teksten i boken er på rim, så det er naturlig at vi har om rimeord med de eldste barna. Det er en bok som handler om vennskap, så det vil bli vektlagt for alle aldersgrupper.

Lanternefesten i år blir torsdag 2.november. Fint hvis dere tar med syltetøyglass, slik at barna kan lage lykter.

Ta gjerne en titt i ekstratøyboksen, og ha klær som passer til årstiden.

Er det noe dere lurer på, ta kontakt med oss på avdelingen.

Hilsen Tatiana, Isabel, Inger Lise og Tone Merete.