fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-17

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-17

  • 30-10-2017

Hei, hei alle sammen!
Nå er straks oktober forbi, og november står for tur. Vi har hatt en fin måned på 16-Meteren med et flott høstvær, så vi har fått lekt masse ute. Vi ser at barna liker seg godt ute i barnehagen og på tur. De utforsker uterommet, og ser at de ønsker å prøve seg i de ulike lekeapparatene vi har. For de aller yngste er det å tumle rundt, og prøve seg litt i forskjellige terreng spennende og utfordrende. Nå som gradestokken nok synker litt, er det viktig at barna har gode klær som passer til årstiden. Barna kan godt ha et par tynne votter i hylla, da vi ser at det er på hendene de fort blir kalde. Vi har plukket blader ute, som vi laget et flott høstbilde av som henger inne på avdelingen.

Vi har kommet godt i gang med tema «Jumbo som dro ut i verden». Dette fortsetter vi med i november. Vi ser at historien fenger barna, og de er veldig opptatt av den lille elefanten som treffer på de ulike dyrene. Vi har snakket litt om ulike følelser, og ansiktsuttrykk. Jumbo blir jo lei seg, og så blir han glad igjen når han får hjelp å kommer hjem til vennene sine. Vi har alle hatt glade, sinte og leie fjes i samlingsstund. Barna har hatt formingsaktiviteter knyttet til tema, og noen barn har fått være med å ha fellessamling om historien for resten av barnehagen, det var en stolt gjeng.

Som dere ser har vi og «kroppen» som tema. Dette trekker vi inn i hverdagen, ved å benevne ulike kroppsdeler i ulike situasjoner gjennom dagen. Vi har samlingsstund der vi prater om de forskjellige kroppsdelene, og hva vi kan gjøre med dem. Hendene kan vi klappe med, telle fingre, føttene kan vi gå, trampe og hoppe med osv. Vi vil henge opp litt bilder av kroppen vår på avdelingen, og ha formingsaktivitet knyttet til dette. Bevegelsessanger er populært. Kroppen vår vil vi ha litt fokus på hele året.

Torsdag 2 november er det lanternefest i barnehagen, da møtes vi på Fritidsgården kl.18, og går sammen i lystog ned til barnehagen. Hvor det blir salg av mat, og flotte kunstverk som barna har laget.

Minner om planleggingsdag fredag 17 november, da er barnehagen stengt.

I uke 46 blir det foreldresamtaler. Liste med tider blir hengt opp på tavla når det nærmer seg.

I uke 48 går vi vekk fra faste aktiviteter, og begynner så smått å forberede oss til jul. Barna trenger da ikke å ha med seg tursekk.

Håper dere alle tar dere tid til å svare på brukerundersøkelsen som varer ut november.

1 november begynner Ewen på 16-Meteren, vi gleder oss til å bli kjent med han og hans familie.

Da ser vi frem til en ny måned, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Fadi, Kristine og Hanne.