fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget des 2017

Månedsbrev fra Cornerflagget des 2017

  • 30-11-2017

Vi beveger oss over i årets siste måned.
Desember er en annerledes måned, og det gjelder også i barnehagen. Vi går ut av faste aktiviteter, og dagene blir litt annerledes enn resten av året. I barnehagen vil vi legge til rette for en adventstid som skal være preget av en rolig og koselig stemning på avdelingen. Vi skal sammen med de eldste barna videreføre juletradisjoner, som å gå i kirken, bake julekaker, ha nissefest, synge julesanger osv. De yngste barna skal få nye erfaringer med juletradisjoner i barnehagen.

Vi skal ha fokus på to ulike julehistorier. Sammen med de eldste barna skal vi lese boken ”Pulverheksa og Julenissen”. Der får vi høre om juleforberedelser i Pulverskogen, og hva som skjer når julenissen kommer på besøk enda det ikke er julaften.
De yngre barna skal bli kjent med Alf Prøysen sin sang og historie, ”Musevisa”. Den skal vi synge og fortelle ved hjelp av ulike konkreter i samling.
I tillegg skal vi synge julesanger, som På låven sitter nissen, Et barn er født i Betlehem, Luciasangen og O jul med din glede.

Julegaver og julepynt skal vi også lage. Vi samler barna i smågrupper, slik at de får god tid til å lage gaver og pynt.

Viktige datoer i desember:
Langåpne dager for påmeldte; 6. og 12.desember.

13.desember inviterer vi til luciafrokost. Barna skal gå i luciatog og opptre med sang, og ABC-gjengen skal danse. For mer info, se hjemmesiden.

19.desember drar 3 – 5 åringene til Stavanger konserthus på julekonsert med symfoniorkesteret. Vi drar fra barnehagen kl 10. 15.

20. desember blir det nissefest for alle barna på fellesrommet. Da kan de som vil kle seg i rødt og ha på nisseluer. Det blir samling og gang rundt juletreet. Håper nissen har tid til å komme innom.

I romjulen er det innskrenket åpningstid, 7.30 – 16.30.

2. januar er det planleggingsdag, hele personalet skal på kurs.

Vi ønsker dere en fin adventstid.
Hilsen
Inger Lise, Isabel, Tatiana og Tone Merete.