fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Karneval og fastelavn

Karneval og fastelavn

  • 25-01-2018

Februar er karnevals måneden. Karneval, selve ordet er morsomt, og vi skal ha det veldig kjekt på karnevalet i Gauselbakken. Små og store skal kle seg ut, og en og annen overraskelse blir det
Hører du ordet karneval, tenker du vel først på Rio og i neste øyeblikk på samba. Karneval feires nesten over hele verden, men spesielt i katolske land. For selv om karnevalsfeiringen rundt omkring ikke har mye religiøst innhold er opprinnelsen religiøs. Ekte karneval skal feires før fasten. Karnevalet har som de fleste skikker og feiringer et førkristent opphav, og det er fruktbarheten og den gryende våren som blir feiret. Det er ikke helt klarlagt hva ordet karneval betyr, men de fleste antar at det kommer fra latin og betyr farvel til kjøttet. I fastetiden skal du nemlig ikke spise kjøtt.

Fastelavn som er innledningen til fasten er fastlagt til søndag sju uker før påskedag. Fastelavn betyr egentlig kvelden før fasten og er den dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavnsboller med krem og syltetøy.

Vi skal selvfølgelig feire både karneval og fastelavn i barnehagen. I tillegg skal vi feire Samenes nasjonaldag, også kalt samefolkets dag, som er 6. februar.
Denne gangen er det barna fra Abc-gjengen som har fått bestemme menyen, og det blir:
Uke 5: Taco – Olav og Emme sitt valg
Uke 6: Tirsdag: Stroganoff på reinsdyr Fredag: Boller med krem og syltetøy
Uke 7: Steinbitt – Magnus sitt valg
Uke 8: Tomatsuppe – Sander og Mali sitt valg.
Uke 9: Lasagne – Helene og Martin sitt valg
Ta gjerne kontakt skulle det være noe.

Merethe