fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra cornerflagget februar 201

Månedsbrev fra cornerflagget februar 201

  • 31-01-2018


I januar har vi tema vært Hakkebakkeskogen og Brumleman. De eldste har hørt om hva som skjedde når Brumlemann ble røvet. En spennende historie som heldigvis ender godt. De yngste barna har hørt historien og sangen om når Bamsemor vasker vesle Brumlemann. De synes det er veldig morsomt når Brumlemann gjemmer seg i haugen av klesvask, og at Brumlemann må at et bad etterpå. Da synger vi om at vi må vaske vesle Brumlemann. Denne aldersgruppen liker gjentagelser, og liker at sanger og historier blir repetert. Vi har også hatt fokus på ulike kroppsdeler, som øye, nese, munn osv.
Ekstra stas var det for 1 - 2 åringen som fikk bade i balje slik som Brumlemann. Alltid kjekt med bading og vannlek.
Historien om Brumlemann skal vi jobbe med neste måned også.

Gleden var stor da vi fikk snø noen dager her i Stavanger. Barna frydet seg over å renne på akebrett, lage snømann og smake på snøen. Vi fikk til og med gå på tur i akebakken. Håper at det kommer snø igjen, slik at barna kan leke og kose seg med skikkelig vinter.

Det har vært mange bursdagsbarn på avdelingen denne måneden. Når barnet har bursdag skal det få litt ekstra oppmerksomhet. Vi har samling der bursdagsbarnet får all oppmerksomhet. Barnet får velge hva det vil ha på kronen, hvilken sang det vil synge og får sitte fremme i samling helt alene. De andre barna sier fine ord til den som har bursdag. Vi er imponert over hvor flotte ting barna sier til hverandre, og vi ser at den som får alle disse flotte ordene setter pris på det.

6. februar er samefolkets dag, den skal personal og barn i barnehagen markere. Vi setter opp lavo, prøver å kaste lasso og joike. Til lunsj skal vi smake på finnbiff. I forbindelse med samedagen skal barna i samling få kjennskap til tema og vi skal fargelegge samene sitt flagg.

Karneval skal vi ha 9.februar. Da kan barna få kle seg ut og vi skal ha karnevalsfest på fellesrommet. Etter lunsj blir det servert fastelavnsboller med krem.
Vi ønsker ikke at barna tar med sverd, våpen, tryllestaver o.l på karnevalet.

Hanne som går på Jåtten videregående skal ha praksis på cornerflagget man- tirs noen uker i februar.

Uke 7 er det vinterferie i Stavanger kommune. Gi beskjed om barnet skal ha fri.