fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren februar 2018

Månedsbrev Tverrliggeren februar 2018

  • 01-02-2018

Månedsbrev Tverrliggeren februar 2018

I januar har tema vært elefanten jumbo som reiser ut i verden, vinter og vennskap. Historien om jumbo har veldig tydelig fokus på vennskap og vi har brukt historien flittig i lesestundene. Barna synes det er spennende og vi har laget sporløype med spørsmål knyttet til historien. Vi har også latt barna pynte elefanter som henger inne på avdelingen. Elefantene holder hverandre i halen for å illustrere vennskap. Det har vært en del snø i januar og vi har brukt dette som en resurs til mye moro for store og små. Vi har vært ute å kost oss i akebakker, spilt «hockey» med innebandy køller, kastet snøball på blink og laget snømenn. Snø er dessverre uforutsigbart i Stavanger og vi håper vi får noen hvite dager til. Snøen har virkelig vært med på å skape gode relasjoner mellom barn, barn og barn, voksen. Det er herlig å se barna utfordre seg selv til å ake lengre og lengre opp i bakken og utfolde seg estetisk ved å lage snømenn og engler. Skummelartig lek som å ake er med å stimulere barna kognitivt og motorisk.

Flere bursdager har blitt markert i januar og under markeringen får bursdagsbarnet vært med på å designe sin egen krone, kle seg ut og blir midtpunktet i samlingen. Det er en tradisjon for oss at alle barna tegner en tegning til bursdagsbarnet og det er flott å se at barna synes det er gøy å gi.
barnegruppene har vi delt så mye vi kan, vi ser gode resultater gjennom dette. Det skaper bedre grunnlag for god lek og læring.
I januar startet Veronika som ny ansatt på avdeling og hun begynner å finne seg til rette. Hun har fått en god kontakt med barna og de ansatte og vi kan se at barna er trygge på henne.

I februar vil vi fortsette med tema Jumbo, vinter og vennskap. I februar vil vi også markere samenes dag med finnbiff til lunsj og vi skal slå opp lavvo ute med forskjellige aktiviteter. Vi skal undre over samenes kultur sammen med barna i samlingene, snakke om og farge flagget og synge noen kjente barneviser på samisk. Det blir også karneval og fastelavn i februar som vi gleder oss til. Det skal bli fest og moro med godteri, utkledning og boller med krem.

Viktige datoer og informasjon:

6. februar er samefolkets dag.

9.februar. er det karneval. Da kan barna få kle seg ut og vi skal ha karnevals fest på fellesrommet. Vi ønsker ikke at barna tar med sverd, våpen, tryllestaver o.l på karnevalet.

Uke 7 er det vinterferie i Stavanger kommune. Gi beskjed om barnet skal ha fri.