fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, mars 2018

Månedsbrev fra Tverrliggeren, mars 2018

  • 27-02-2018

Hei alle sammen. Da er to vintermåneder over, og selv om det er skikkelig kaldt og fint nå er det godt å gå mot lysere og varmere tider. Vi har hatt noen regnfulle turer i februar, men vi har og hatt mange kjekke stunder ute når det har vært snø. Barna har vært aktive både med å ake og lage snømenn. Nå når været er så skiftende er det ekstra viktig at barna har gode klær for all slags vær i barnehagen, votter og slikt blir ofte våte så ta en ekstra titt i tørkeskapet hvis dere savner noe.

I februar fortsatte vi med tema om «Jumbo som dro ut i verden» av Thorbjørn Egner. Barna har blitt godt kjent med historien og reflektert over hvordan han blir møtt på ferden sin. Noen er hjelpsomme, mens andre ikke ser og forstår han. Vi har hatt gode samtaler med barna om hvordan han opplever det og hvordan de selv hadde opplevd situasjonene. Alle er enige om at det var godt å komme hjem til slutt. Den 6. februar markerte vi samefolkets dag, vi hadde lavvoen ute og mange kjekke aktiviteter. Til lunsj spiste vi en knallgod finnbiff. Vi har hatt samlinger om samefolket og barna har fått fargelegge flagget til samene. Så var det karneval i barnehagen, noe det alltid blir stor spenning rundt. Vi hadde samling på stadion med dans og ballonger, etterpå var det å slå katta ut av sekken på avdelingen før vi koste oss med boller og krem til lunsj. Enkelte barn syns det blir litt mye med en sånn fest, da er det greit at de får trekke seg litt unna.

I mars begynner vi med en ny historie av Thorbjørn Egner, og nå har vi valgt «Ole Jakob på bytur». Dette er en bok som vi har hatt på avdelingen en stund og barna har vist stor interesse for. Ole Jakob drar til byen og er ikke akkurat forsiktig i det han utsetter seg for, noe barna syns er ganske sjokkerende. Vi gleder oss til gode samtaler rundt den lille anden sin ferd. Vi kommer og til å ha tema vår og påske i mars, først blir det påskevandring i Gausel kirke allerede den 28. februar for 3-6 åringene. Dette er et fint arrangement vi setter pris på å bli invitert til, barna får historien om påsken presentert på en måte som er godt tilpasset aldersgruppen. På avdelingen blir det samlinger om tradisjoner og barnas erfaringer knyttet til påske. Vi skal plante karse og se hvordan den gror, lage kyllinger og påske-egg.

Den 13. mars inviterer vi dere foreldre til å være med å markere den nasjonale barnehagedagen, arrangementet varer fra kl. 1500-1700. Tradisjon tro vil det bli underholdning av barna og mat på bordet. Håper mange har anledning til å komme.

I uke 12 går faste aktiviteter ut. På onsdagen drar hele barnehagen på påsketur, da får barna ha litt ekstra godt i sekkene. (Informasjon kommer). Fredag den 23. mars inviterer vi dere foreldre til påskefrokost i barnehagen fra kl. 0800-0900, håper mange har anledning til å komme.

Vi minner om innskrenket åpningstid 26-28 mars, se månedsplan. Hvis dere lurer på noe er det bare og spørre.

Hilsen Veronica, Ester, Sheyda, Marie, Joanna, Frank og Ragny