fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sommerferie

Sommerferie

  • 21-06-2018



Nå nærmer det seg sommerferie og det ser vi vel frem til alle mann. Ungene
gleder seg, og snakker allerede om hva de ønsker å gjøre. Håper at vi får et
feiende flott vær hele sommeren... Det er mye som skjer i barnehagen i
sommerukene. Vi går vekk fra de faste aktivitetene, og lager sommerbarnehage
med forskjellige tema hver uke istedenfor. De som går i ABC gjengen skal jo
begynne på skolen til høsten, og de går en spennende tid i møte. Vil ønske alle
sammen lykke til. Jeg kommer til å savne hele gjengen, og det blir tomt på
kjøkken og i barnehagen uten dere.



Men før det blir sommerferie og late sommerdager, skal vi jo feire
sankthans. Sankthans, jonsok eller midtsommer er en kirkelig høytid
til minne om døperen Johannes' fødsel. Datoen er den 24. juni og er oppkalt
etter døperen Johannes' danske helgennavn st. Hans. Sankthansaften feires 23.
juni, kvelden før høytidsdagen, på samme måte som for eksempel jul-, påske- og
pinseaften. I Norge feires særlig sankthansaften som en sommerfest 23. juni,
mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det.



I Norge, er tradisjonen med sankthansbål på sankthansaften bevart. Mange
steder i Norge er det også vanlig å brenne papirhekser på sankthansbålet, som
et symbol på hekser og onde ånder som skal holdes vekk.



Mange steder er det blitt lokale forbud mot sankthansbål på grunn av
brannfare og forurensning – spesielt i tettbygde områder, og dersom været har
vært nedbørfattig den siste tiden før kvelden. Sjekk med brannvesenet om det er
lov å tenne bål, og grille der du er. Er det ikke lov å grille, så sett
fantasien på prøve og kom opp med gode alternativ
J



Vi gleder oss til en feiende flott sommer (forhåpentligvis) her i
barnehagen. Lurer du på noe, ta kontakt på merethe@gauselbakken.no



 



Sommerbarnehagen og menyen i ukene fremover blir:



Uke 26: Dans, sang/ringleker og show uke: Gryterett med is til dessert



Uke 27: Idrettsuke: Kylling og ris, saus og grønnsaker. Fruktsalat til dessert



Uke 28: Sjørøveruke: grillet ostesmørbrød, med is til dessert



Uke 29: Forskeruke: Rød spagetti med kjøttsaus. Gele til dessert



Uke 30: Natur- og turuke Fiskeburger med salat. Bær med vaniljesaus til dessert



Uke 31: Vannlek uke: Hamburger med salat. Fruktcoctail til dessert



 



Hilsen Merethe