fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sommer på hell:-)

image

Sommer på hell:-)

  • 03-08-2018



Hei alle sammen.

Hvilken sommer vi har hatt. Strålende sol fra skyfri himmel, og høye temperaturer. Aldri har vi spist så mye is i barnehagen som i disse ukene. Men alt har en ende, og sommeren nærmer seg slutten, og det er nytt barnehageår og skolestart for de som var ABC gjengen. Det blir rart i barnehagen uten dere, og jeg vil savne hele gjengen, men forhåpentligvis kommer dere på besøk. Lykke til på skolen alle sammen.Med nytt barnehageår kommer det nye barn i barnehagen, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle nye, både barn og voksne. Her er litt informasjon til dere nye, og en oppfriskning til dere som har vært med oss en stund.Vi vil i år som i fjor servere: Frokost; som består av brød eller knekkebrød, og vi har havregrøt/müsli mandag og onsdag.Lunch; Består for det meste av brødmat, men hver fredag lager jeg varm lunch. Avdelingene har også sine egne dager på kjøkken hvor de lager noe enkelt til lunch, men dette står på de respektive månedsplanene. Ettermiddagsmåltid: Her får barna servert et knekkebrød i tillegg til frukt, så det ikke skal gå så lenge mellom lunch og middag.Vi prøver å servere et variert kosthold, som skal være sunt, derfor har vi ikke syltetøy, sjokoladepålegg og lignende til de vanlige måltidene, men vi serverer diverse oster, kaviar og annet fiskepålegg, grønnsaker og kjøttpålegg mm. Ungene får syltetøy og rosiner på grøten i istedenfor sukker. Vi har ikke peanøttsmør i barnehagen, da det er barn med nøtteallergi hos oss. Når dere smører nistepakker til turene, kan dette være lurt å ha i bakhodet.Når det gjelder bursdagsfeiringer har vi valgt å ikke ha fokus på mat, men på barnet, så det blir ikke ekstra mat denne dagen. Dere skal heller ikke ha med kaker, is og lignende. Med nye barn følger nye utfordringer:-) Noen har allergier, eller andre ting som gjør at de må ha spesialkost. I barnehagen er vi opptatt av at alle skal få et fullverdig kosthold, så alle hensyn vil bli ivaretatt. Er det noe dere vil si i forhold til deres barns kost, kom gjerne med innspill direkte til meg. Jeg setter stor pris på tips og råd ...

Ukemenyen fremover blir:


Uke 32: Panert sei, sitron/persillesaus, poteter og grønnsaker 

Uke 33: Skinkegrateng

Uke 34: Pasta carbonara

Uke 35: Millionbiff, serveres med potetmos

Uke 36: Grønnsakssuppe, serveres med nybakt brød.

Uke 37: Pastasalat


Ha en fortsatt fin sommer, og nøl ikke med å ta kontakt hvis dere lurer på noe.


Hilsen Merethe kokk