fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev september 201

image

Månedsbrev september 201

  • 30-08-2018

Hei alle sammen og velkommen til nytt barnehageår!

Håper alle har hatt en fin sommer! Vi vil ønske barn og foreldre velkommen. Det har vært en fantastisk sommer med nydelig vær og vi har vært mye ute. Både barna og de voksne hadde det veldig fint i sommerbarnehagen med alle de kjekke aktivitetene.

Det har begynt fem nye barn på avdelingen: Sofie, Emilie og Nikolai som flyttet fra 16 meteren og Nora og Max. Tilvenningen har gått fint, barna viser trygghet og trivsel, de er veldig inkluderende, og leker godt sammen på tvers av alder. De har mer og mer funnet seg til rette med sin nye gruppe.

Tema for august og september er: tilvenning og vennskap. Vi ønsker at alle barna få en fin start i barnegruppen. Målet vårt er at alle på Cornerflagget skal være venner. Det er viktig at alle til en hver tid, har noen å leke med og at det er gøy å komme til barnehagen. Vi jobber med temaet i samling, men også i her og nå situasjoner i hverdagen. De voksne veileder barna i situasjoner som oppstår. Dette kan være å dele leker, turtaking og delta i leken på en god måte.

Vi vil ha samlinger hvor vi leser kjekke historier om Karsten og Petra som begynner i barnehagen, om deres venner. Med de yngste barna vil vi lese om Thomas og Emma. Vi vil synge kjente sanger som: "God morgen alle sammen", "Det er en fin ting å vinne venner", "Vi tar hverandres hender" og liknende.

Fra og med uke 37 vil vi begynne med faste aktiviteter og turdager:

Mandag: morgentrim-08.45. Ledermøte fra kl.08.30 til 09.30. Avdelingsmøte fra 09.30-10.30. Målgården passer barna på Cornerflagget når vi har avdelingsmøte. Vi prøver for det meste å være ute denne tiden.

Tirsdag: avdelingsmøte på Målgården fra 08.30-09.30. Cornerflagget passer barna på Målgården når de har avdelingsmøte. Barna har frilek på avdelingen. ABC-gruppe samles eller møtet ca.09.45. Dere får egen plan for hva de skal gjøre. Resten av barna har fokus på fysisk aktivitet og går på turer, har turn og hinderløype inne og ute.

Onsdag: denne dagen har vi tilgang til fellesrommet/trimrommet nede på ettermiddagen og kjøkkenet på formiddagen. Vi bytter på baking og bruk av fellesrommet annenhver uke.

Torsdag: turdag for Cornerflagget. Husk sekk med nistepakke og drikke. Vi går fra barnehagen kl. 09.30. Noen ganger går vi på tur med 16 meteren. På turdagen ber vi dere om å komme i god tid før kl.09.00

Fredag: kl.08.45 har vi morgentrim. Formiddagen bruker vi gjerne til en formingsaktivitet eller til å være ute. 09.30 er det tid for fellessamling. Da samler vi alle avdelingene til felles underholdning på fellesrommet. Deretter spiser vi varm lunsj. Menyen for varm lunsj har Merethe en egen plan for. Dere kan finne oversikt over på nettsiden under "Kokken". Her finner dere også andre gode råd og tips.

Vi har felles bursdagssamling i slutten av måneden for de barna som har fullt år. Da får de krone og kappe på seg og får velge sanger.

Vi har brannvernuke i uke 38. De fleste barn har opplevd brannalarmen og de vet hva skal de gjøre, når alarmen går. Det kan være litt skremmende til nykommende barn men det er viktig å øve på det. Vi kommer til å snakke med barna mange ganger hva vi skal gjøre, når det går.

Onsdag 26 september blir det fotografering for barna på Cornerflagget. Mer info kommer.

Onsdag 26 september er det foreldremøte kl. 19.00-20.30. Fra kl.20.30 21.00 er det eget møte for de som har ABC barn dette året.

Praktiske opplysninger:

Snart er det høst, så da kan det være greit å legge litt varmt tøy i hyllen til barnet. Det hadde vært kjempebra om dere kan merke klærne til barnet, da er det litt lettere for oss å ha kontroll over hva som tilhører hvem. Vi ber dere også ta med hjem dress og regntøy for en vask den siste fredagen i måneden.

Skal barnet spise frokost i barnehagen, ber vi dere komme før 09.00.

Vi minner om at dere kan abonere på nyhetsbrev fra barnehagen, slik at dere får all informasjon. Ta gjerne en titt på bildene på nettsiden også.

Er det noe dere lurer på er det bare å spørre.

Med vennlig hilsen Hilde, Inger Lise, Tone Merete og Tatiana