fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, september 18

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, september 18

  • 31-08-2018

Hei alle sammen, da var vi i gang med nytt barnehageår! Tilvenning går fint, for både nye og gamle barn. På 16. Meteren har det begynt 6 nye barn: Annabelle, Maria, Henrik, Dalila, Nora og Live. Det kan være mye å sette seg inn i når man begynner i barnehagen og alle barn har ulike behov. Derfor har vi satt av god tid til tilvenningen slik at det skal blir en så trygg og god start for barna og dere foreldre som mulig. Dette gir barna tid til å bygge gode relasjoner med oss voksne, andre barn, bli kjent på avdelingen og komme seg inn i barnehagens rutiner. De nye barna har blitt tatt godt i mot av de andre ungene, og vi kan se at de begynner å finne sin plass på 16.meteren. 
I september skal vi ha fokus på tilvenning, vennskap og familie. Husene med bilder av familien blir ofte brukt i hverdagen. Det er en trygghet for ungene å kunne se bilder av kjente fjes. Vi tar ned husene og ser på de sammen med barna, og tema under måltidene er ofte om familien. Barn er glad i å synge, vi synger mye i hverdagen. Sanger om dyr, "hjulene på bussen" og sanger med barnas navn. 
I uke 37 begynner vi med faste aktiviteter. Litt kort om hva som skjer de ulike dagene: 
Mandag er det morgentrim kl. 08:45. Da samles hele barnehagen på stadion der vi har en liten trim sammen. 16. Meteren har avdelingsmøte kl. 09:30-10:30, da kommer to fra tverrliggeren for å passe på barna.  
Tirsdag har tverrliggeren avdelingsmøte kl. 08:30-09:30. Da passer to av personalet fra 16. Meteren på barna. Tirsdagen har vi fokus på fysisk aktivitet. Vi setter opp ulike aktiviteter både ute og inne. Sang og ringleker, hinderløype, ballek, tur.  
Onsdag er det turdag. Da går vi på tur i nærmiljøet til fritidsgården, skogen, lekeplasser. På tur skal barna ha med seg sekk med niste og drikke. 
Torsdag har vi kjøkkendag annenhver uke. Da er barna med å lager mat som vi spiser til lunsj. Ellers har vi stadion, der vi har ulike aktiviteter. 
Fredag er det morgentrim kl. 08:45. Fellessamling starter kl. 09:30. Da samles hele barnehagen oppe på stadion for samling. Siste fredagen i måneden har vi bursdagssamling for alle barna som har hatt bursdag den måneden.  
Viktige datoer og praktisk informasjon: 
12 og 18 september er det dugnad for 16. meteren og cornerflagget. 
26. september foreldremøte kl. 19-20:30
Torsdag 27. september er det fotografering.  
Uke 38 er det brannvernuke. 
Vi ønsker at alle klær merkes med navn. Da er det lettere for oss å holde orden. 
Ta kontakt dersom dere lurer på noe! 
Hilsen Benedicte, Martyna, Grete, Bjørn, Hanne og Fadi.