fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren Oktober 2018

image

Månedsbrev Tverrliggeren Oktober 2018

  • 01-10-2018

Hei alle sammen!
Nå er september over og det har vært en koselig måned med fokus på tilvenning og vennskap. Det har vært viktig for oss at de nye barna på avdelingen trives og er trygge. De andre barna på avdelingen har tatt godt imot de nye barna. De er omsorgfull overfor de nye barna og hjelper til i lek og på og avkledning :) I september har vi hatt mye fint vær og vært mye ute, noe barna liker veldig godt. Turene vi har hatt i nærmiljøet har vært kjekke og barna har kost seg . Vi gleder oss masse til mer turer fremover :) Vi har og hatt noen regn og stormfulle dager, da har vi hatt noen koselige dager inne med lek. Vi deler barnegruppa så ofte vi kan, vi er så heldige og ha så fint ute området og mange kjekke rom inne hvor vi har en kjekk lek sammen med barna. Vi har hatt en bakedag der vi bakte noen herlige rundstykker. Vi har og danset Blime dansen, dette synes barna var veldig kjekt. Vi har snakket en del om det og være en god venn. 
Det var så kjekt å se så mange som kom på foreldre møte, det setter vi stor pris på.
Tema for oktober og November er eventyret om "Gullhår og de tre bjørnene" og kunstneren Van Gogh. Eventyret skal vi fortelle gjennom konkreter, dramatisere og lese for dem, gleder oss. Dette er ett eventyr de kjenner godt til. Det blir forming, maling og tegning  innen dette temaet. Van Gogh skal vi fortelle litt om han, vise litt av hans kunst, lage egne kunstverk. Vi har ett maleri som en lokal kunstner har malet på veggen på avdelingen, det er ett flott høsttre. Vi har og funnet vårt eget tre som vi skal følge og besøke fremover og se forandringen som skjer med det. Masse kjekke ting vi skal gjøre de neste to høstmånedene. Vi skal og besøke Pippis kunst skoleder vi skal se på forskellig kunst og gå på kunst museum. Mer informasjon om temaet kan dere se på temaplanen som henger på tavlen på avdelingen.
Torsdag 1 november er det lanternefest på kvelden. Da møtes vi på Fritidsgården g går i lystog til barnehagen. der blir det salg av lapskaus, saft, kaffe og kunst som barna har laget. Pengene går til vårt fadderbarn og ett annet formål. Fint om dere kan ta med ett tomt syltetøyglass som barna skal lage lyslykt av. Husk å merke glasset med navn, da blir det lettere og vite hvilke som er hvem sitt.
Nå er tid for kaldere dager og da er det fint om dere tar med varme klær til barna og ha under regntøy eller dress. Votter er og godt og ha, blir fort litt kaldt på hendene. Merk alle klær så slipper klær og forsvinne. 
Ta kontakt med oss hvis dere lurer på noe :)
Hilsen 
Kristine, Frida, Liv, Ragny, Ester, Marie, Marit og Diana