fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Desember

image

Desember

  • 26-11-2018

Julen, julen, julen den er her.... i alle fall nesten. Julen nærmer seg med stormskritt, med alt mas og kjas, og ikke minst kos og forventninger.

Kalender skal lages, og "heldige" di som bare har 24 gaver å pakke inn, julegaver skal kjøpes, pakkes inn, gaver skal avleveres, og gaver skal fås. Kaker skal bakes, hjemmet skal ryddes og all julepynten fra i fjor skal finnes frem igjen sånn at vi får pyntet. Bilder skal tas slik at vi får laget julekort. I tillegg så er det alle disse avslutningene, og oppvisningene/showene vi skal nå... Puhhh.. Stopp en halv og trekk pusten :-) Hva med å ta tilbake kosen? Julen kommer selv om huset ikke skinner, og 7 sorter ikke er bakt. Det som er viktig er de små tingene i hverdagen. Prøv å senke skuldrene og ta ting som det kommer.

Den kjekkeste og mest forventningsfulle av alle måneder står for døren. Desember er en travel måned for både store å små, og det er mye som skal skje før vi endelig kan senke skuldrene i slutten av måneden.

Her i barnehagen går de faste aktivitetene ut i desember, og vi skal bruke tiden til å kose oss masse med forberedelser til jul. Hver avdeling skal bake 2 sorter julekaker, og jeg gleder meg til å få besøk av alle ungene. Det er utrolig å se hvordan ungene trives på kjøkken, hvor engasjerte de er når røren eller deigen skal røres sammen. Alle får være med å helle oppi ingrediensene, eller å røre i deigen, og de får selvfølgelig bake ut kakene selv. De kan ikke vente på det ferdige resultatet, som alltid er perfekt og smaker utrolig godt, men de mååååå smake på deigen også. I de minste barna går det nesten mer deig i munnen enn det som blir ferdig stekt :-) Ungene er kjempestolte, og skjønt enige om at det de baker selv, smaker best.

Vepsebol er en populær kake, og veldig enkel å lage.

Oppskriften er:

3 eggehviter

200 g sukker

2 ts vaniljesukker

200 g sjokolade

Pisk eggehviter, mens du tilsetter sukker og vaniljesukker litt og litt, til en glatt marengs. Vend i sjokoladen. Settes på brett som små topper med skjeer. Stekes på 180 grader i ca 10 min. Istedenfor eller i tillegg til sjokoladen kan du ha i nøtter, eller tørkede frukter. Du kan bruke hvilken sjokolade du vi. Prøv for eksempel smarties  for å få litt mer farge.

Desember er måneden i året hvor mat og drikke står i høysetet, og i barnehagen skal vi som vanlig ha masse god mat.  Vi skal ha frokost, lunch og fruktmåltid som vanlig, og hvem vet om det ikke dukker opp en overraskelse i ny og ne også. Vi skal ha nissefest med nissegrøt, og Luciafrokost. Jeg håper mange av dere har anledning til å komme på Luciafrokosten.

Menyen i desember:

Uke 49: Ovnsbakt torsk med grønnsaker og saus

Uke 50: Luciafrokost på torsdag, og medisterkaker og julepølse med tilbehør fredag.

Uke 51: Nissefest med julegrøt på onsdag, og noe lettvint fra kokken på fredag

Uke 52: Man tager hva man haver

Håper dere får en fin advents og førjulstid :-)

Kom gjerne med innspill til kokken på: merethe@gauselbakken.no      

Julehilsen fra Merethe