fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, desember-18

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, desember-18

  • 02-12-2018

Hei, hei alle sammen!

Da står årets julemåned for tur, og vi gleder oss til koselig førjulstid i barnehagen.

Vi avslutter nå tema "Bukkene Bruse" som vi har hatt fokus på i to måneder. Barna kjenner veldig godt til eventyret, og dette har fenget alle barna på avdelingen! Vi ser at barna trekker eventyret inn i leken inne å ute. De har selv vært oppi samlingsboksen vår å hentet ut ting for å ha samling for hverandre. Barna har fått laget sine egne bukker som har pyntet avdelingen. 

Vi ser mye fin lek på avdelingen. Det å få leke i små grupper inne på lekerommet er populært. Vi er bevisste på å dele gruppen i hverdagen, hvor vi ser at barna får en fin ro i leken, hvor alle deltar. Puslespill er populært blant mange av barna. 2-åringene har fått lekt med litt "småting" som hører til dukkehuset, veldig gøy!

Vi har hatt ekstra fokus på av og påkledning og vi ser at barna er blitt mer selvstendige ut ifra alder og modenhet.

Nå i desember ønsker vi å skape en koselig og rolig førjulsstemning, med rom for mye kos. Julen og det som hører med denne høytiden er nytt for de aller fleste barna på avdelingen. Barnas rutiner og hverdag blir litt annerledes både i barnehagen og hjemme. Vi må være bevisste på å sette ord på handlinger og planer for dagen, slik at barna opplever forutsigbarhet. Vi skal bake julekaker, lage julepynt og julegaver. Samlingsstund hvor vi synger julesanger som: "Et barn er født i Betlehem, O jul med din glede, Santa Lucia, Så går vi rundt om en einerbærbusk, På låven sitter nissen, Vi tenner våre lykter". Vi trekker og julekrybben inn i samlingsstund. Sangen "På låven sitter nissen", har vi et ekstra fokus på. Kalenderen vår er en stjernehimmel, hvor barna får henge opp en stjerne med bilde av seg selv hver sin dag. Fredager har vi felles adventsamling hvor vi tenner lys. 

I desember lager vi kaffe til dere hver dag som står på kjøkkenbenken på avdelingen, vær så god å forsyn dere med en kopp til å ta med dere på vei til jobb. 

Viktige datoer:

10 desember kommer det noen og har teater for oss oppe på Stadion kl. 10. Dette er for 2-5 år.

13 desember inviterer vi dere foreldre til Lucia frokost, mer informasjon kommer.

19 desember blir det nissefest for barn og personal i barnehagen. Barna kan da kle seg ut som små nisser. (bruk det dere har hjemme, nisselue). Mer informasjon kommer. 

2 januar er det planleggingsdag, barnehagen er da stengt.

Som vi har skrevet tidligere jobber Martyna ut desember, hun skal flytte hjem til Polen. 4 januar begynner Ida på avdelingen. Hun går siste året på barnehagelærer på universitetet. Hun skal jobbe 40% på avdelingen. Maren som dere kjenner til skal jobbe fast 60% på avdelingen fra januar av, og 40% "på topp" på huset. 

Da vil vi takke for samarbeidet i året som har gått, og ønske dere alle en riktig god jul!

Hilsen Grete, Martyna, Benedicte, Maren, Fadi og Hanne.