fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården Desember 2018

image

Månedsbrev Målgården Desember 2018

  • 02-12-2018

Hei alle sammen!

Da var november måned over og vi går inn i årets siste måned. En måned som inneholder ganske mye av forventninger, undring og glede. Vi ser frem til å skape en god julestemning og ha en fin førjulstid med barna på Målgården.

November startet med lanternefesten vi hadde 1.november,  vi var i år også ganske heldige med været slik at vi kunne være ute. Vi takker alle for godt oppmøte og håper dere hadde en fin kveld.

Vi har hatt en fin måned hvor vi har jobbet litt mer med kunst, og flere av barna har fått malt sitt eget Munch-bilde av "Pikene på broen".

Barna liker godt å leke med konkretene til "Geitekillingen som kunne telle til ti", båten med alle dyrene. 


Desember

Vi går inn i en måned hvor vi vil prøve å skape en rolig og koselig førjulstid for små og store. Da skal vi lage julehemmeligheter, bake julekaker, lage julepynt, synge og høre julesanger og lese julehistorier. 

Julekalenderen i år blir at barna skal få henge stjerner opp i rutene på vinduet og på hver stjerne skal det være en oppgave tilpasset det enkelte barn, som det må gjøre/løse. Vi skal lese og jobbe med historien "24 dager til jul", der vi leser et kapittel hver dag frem mot jul. Vi skal også høre om Nisse rød og Nisse grå

Julebudskapet vil vi formidle på en enkel måte med fortelling og sang. Krybben står fremme på avdelingen og vi kommer til å bruke denne ved samlingsstundene. Barna kan få leke med en Fisher Price krybbe som vi også har på avdelingen. 

Hver fredag frem mot jul kommer vi til å ha adventsamling på fellesrommet med de andre avdelingene. Da tenner vi adventslysene og synger adventssangen: "Nå tenner vi det første lys".

Vi skal også synge de tradisjonelle julesangene og høre på julemusikk. Eks. "På låven sitter nissen", "En stjerne skinner i natt", "Glade jul", Lucia-sangen fra "Jul i svingen".  Et sanghefte med disse og flere sanger er tilgjengelige på avdelingen.

Der vil bli servert kaffe som dere foreldre kan ta med dere på vei til jobb hver morgen. Kanne og krus vil stå på kjøkkenbenken inne på avdelingen.

Praktiske opplysninger:

Torsdag 6.desember: Langåpent til kl.19.00 for påmeldte barn.

Tirsdag 11.desember: Langåpent til kl.19.00 for påmeldte barn.

Mandag 10.desember kl.10.00  får vi besøk av  Take-away teater som skal ha en eventyrstund med Trollmannen fra Oz. Dette er for 2-5 åringene.

Torsdag 13.desember: Luciafrokost for foreldre og barn fra kl.08.00-

Onsdag 19.desember: Nissefest for barn og personal i barnehagen. Barna kan kle seg i rødt eller ha på seg nisselue.

I romjulen er det innskrenket åpningstid. Torsdag 27. og fredag 28. åpner barnehagen  kl.07.30 og stenger kl.16.30. 

2.januar 2019: Planleggingsdag. Hele personalet skal på kurs. Velkommen tilbake torsdag 3.januar.


Vi ønsker alle en fredelig advents- og førjulstid.


Julehilsener fra Pål, Silje, Wenche, Marius, Merethe og Vigdis