fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev januar 2019

image

Månedsbrev januar 2019

  • 01-01-2019

Godt nytt år alle sammen! Vi håper dere har hatt en fin jule-og nyttårsfeiring.

Vi har hatt en koselig og rolig julemåned på Cornerflagget, kost oss med julebakst, julegavelaging, nissefest og det hele. Barna syntes det var stor stas å lage julegaver til dere.

Det var kjekt at så mange av dere hadde anledning til å komme på Lucia-frokosten, det er alltid et koselig og rørende arrangement. Vi har vært i kirken, sunget masse julesanger og trukket julekalender. Dette år hadde vi stor suksess med julekalenderen. Det var et juletre med bildet av barnet som ble trukket. Hvert barn fikk også en personlig spennende oppgave fra Julenissen som ble gjennomført. Barna hørte boken "24 dager til jul". De var veldig opptatt av denne historien og gledet seg til hver samling for å høre hva som skjedde med de to glade små mus som ventet og gledet seg til jul.

Høydepunktet i desember var nissefesten med besøk av julenissen. Det var mange søte små nisser som møtte forventningsfullt opp i barnehagen. Og tenk at selveste nissen kom på besøk med en liten gave til alle.

I januar begynner vi med faste aktiviteter. Husk å ta med tursekk med nistepakke og drikke. Fint om dere legger oppi sitteunderlag til barnet.

I de to kommende måneder vil vi at barna får kjennskap til troll som en del av norskkulturen, ved å ta i bruk fantasi, kreativ tenking og skaperglede. De eldste barna blir kjent med eventyret "Askeladden som kappåt med trollet". Det er eventyret om Askeladden som ved hjelp av mot og listighet har vunnet over trollet. Med de yngste barna skal vi jobbe med eventyret "Tre bukkene bruse". Vi vil også at barna blir kjent med norsk maler og tegnekunstner  Theodor Kittelsen, spesielt kjent for sine malerier av folk og troll, mystiske vesener, dyr og landskap.

Nå som det er vinter, håper vi selvfølgelig på snø. Da vil vi renne på akebrett i barnehagen og gå på tur til akebakkene i nærheten. Fint hvis dere sjekker i kassen til barnet om det er nok tøy og varmt klær. Vi ber dere også om å merke tøy og sko til barnet.

I januar starter en liten jente Rikke på Cornerflagget. Vi gleder oss mye.

Vi minner om feriereglementet: alle barna skal ha minst 4 uker ferie i løpet av barnehageåret, hvorav 3 uker skal være sammenhengende og tas mellom 1/6-14/8. Foreldre/foresatte skal innen 30.april gi beskjed om når de ønsker at barna skal ha sommerferie. Daglig leder kan gi dispensasjon etter begrunnet og tidsriktig forespørsel fra foreldre/foresatte.

Vi gleder oss til et nytt år sammen med dere i Gauselbakken barnehage.

Med vennlig hilsen Hilde, Inger Lise, Tatiana og Tone Merete.