fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, februar-19

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, februar-19

  • 29-01-2019

Hei, hei alle sammen!

Siste vintermåneden står for tur, å tid for en liten oppsummering av måneden som har gått. I januar begynte Ida å jobbe på 16-Meteren, hun jobber mandag og fredag. Hun har blitt godt tatt imot av deres søte små. Vi har fått oppleve litt snø, og det lille som har lagt seg er blitt godt utnyttet. Snø er jo et ganske nytt fenomen for flere av barna på avdelingen, det er kaldt, det blir vanskeligere å bevege seg, det blir glatt men gir og så mye glede. Vi har prøvd akebrett, laget snøballer, laget engler og ikke minst smakt på snøen. Vi håper på litt mer snø i februar, så vi kunne fått oss en skikkelig aketur. Vi får nå servert suppe hver tirsdag, dette har hvert populært blant barna. 

16-Meteren var den avdelingen med høyest svarprosent på brukerundersøkelsen. Da ble det fest 24 januar med pølser, saft, chips og is. Stor stas! 

Vi startet opp med nytt tema: Gullhår og de tre bjørnene. Dette eventyret ser vi at fenger barna. Den første samlingen vi hadde var det en liten gutt som satt å holdt seg litt for øynene, da det var litt skummelt når bjørnene kom hjem. Vi hører noen strofer fra kjøkkenkroken "den var altfor varm for meg". Barna sitter som lys når vi tar frem "samlingsboksen", og det er en entusiastisk gjeng. Vi har hatt sporløype ute i barnehagen knyttet til tema, der barna får små oppgaver fra eventyret.  Dette tema fortsetter vi med i februar. Kunsten vår som er "Kvitebjørn kong Valemon" kan vi og knytte til eventyret. Vi har snakket litt om hva vi ser på bildet, hvilke farger det er i bildet, om bjørnen der snill eller farlig ut. Noen av barna har laget sine egne "isbjørner" som de kaller det som henger på veggen på avdelingen. 1-åringene har malt vinterbildet.

"Barns medvirkning handler om å la barna få mulighet og lov til å påvirke sin hverdag. Barna vet at deres mening betyr noe og blir tatt på alvor, selv om det ikke nødvendigvis betyr at de kan bestemme alt". Barna bestemmer mye i hverdagen, og det er jo i leken at magiske ting skjer. Etter fruktmåltidet har vi fast at et barn får velge hva vi skal finne frem å leke med. Barna syns det er veldig stas å få være den som velger, men og spennende å se hvem sin tur det var i dag. Her er valgmulighetene mange: duplo, stor klosser, tog bane, play-doo, tegne, husene osv. 

6.februar markerer vi Samefolkets dag. Vi setter opp lavo ute hvor vi har en samling for hele barnehagen. Vi skal ha lassokasting, og felles joik. Merethe lager finnbiff til lunsj. I forkant av feiringen vil barna få fargelegge flagg, lære en ny sang og se ulike bilder av samisk kultur. 

Vi ser at det er lurt å ha små ull, eller bomulls votter. De store vottene tar barna fort av, og da blir det kaldt.

Fint om dere som vet at dere skal ha fri i vinterferien (uke 9), gir beskjed. Det blir og hengt opp lapp på tavlen, som dere kan skriver dere opp.

Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren, kom til oss om det er noe dere lurer på.

Hilsen Grete, Benedicte, Fadi, Ida, Maren og Hanne.