fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra cornerflagget februar 2019

image

Månedsbrev fra cornerflagget februar 2019

  • 31-01-2019

Hei!

I januar startet vi å jobbe med to nye eventyr på avdeling. De eldste barna skal høre om Askeladden som kappåt med trollet, og de yngste barna om Bukkene Bruse. Det ser ut som det er eventyr barna synes er kjekke, selv om det kanskje kan være litt skummelt med troll. Vi har også sett på bildet av troll som Theodor Kittelsen har tegnet. Spennende å høre barnas tanker om hva de ser i bildet. Dette er noe vi skal jobbe mer med også neste måned.

Det har ikke vært mye snø i byen ennå, men den lille snøen som er kommet blir godt utnyttet. Det skal ikke mye til før barna vil prøve å ake, lage snøengler eller smake på snøen. Vinteren er ennå ikke over, så vi håper det kommer mer snø. 

I følge rammeplanen skal leken ha en sentral plass i barnehagen, og lekens egenverdi skal anerkjennes. Vi opplever at det er mye god lek på avdelingen, og lite konflikter. De eldste barna er for tiden opptatt av lego, tegning og lekeskriving. Jentene på 4 år leker ofte at de har show, hvor de danser og synger. 3 - åringene leker familielek. Noen er mor og far, dukkene er babyer, og det lages mye mat i kjøkkenkroken. Stolene blir ofte satt på rekke, og fungerer som buss, tog eller fly. Favorittleken til de yngste er ball. Vi har noen baller på avdelingen som de eldre barna vet er de yngste barna sin leke. Men aller kjekkest er det når de får komme ut på fellesrommet å leke med ball. Der løper eller kryper de rundt og fryder seg over å leke med alle ballene. 

6.februar markerer vi Samefolkets dag. Vi setter opp lavvo ute i barnehagen, hvor alle møtes for en samling. Vi skal ha lassokasting, og felles joik. I forkant skal vi lære litt om samene, og fargelegge flagget. 

I februar starter det to nye barn på avdelingen, Jonas og Caroline. Vi gleder oss til å bli kjent med de og deres familier.

Tessie som har arbeidspraksis på avdelingen skal flytte i midten av februar. Vi ønsker henne lykke til.

Uke 9 er skolens vinterferie. Hvis dere skal ha fri, vil vi gjerne ha beskjed.

Ta kontakt hvis det er noe dere lurer på.

Hilsen

Inger Lise, Hilde, Tatiana, Tessie, Marius og Tone Merete.

Hilsen