fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren, Mars 2019

image

Månedsbrev Tverrliggeren, Mars 2019

  • 28-02-2019

Hei alle sammen!
Nå er vi kommet til ny måned og nytt tema. I perioden som har vært har vi hatt temaet "bukkene bruse" og "pikene på broen" av Munch. Dette er et tema som har fenget både store og små. Det har blitt trippet og trappet i alle mulige anledninger, og barna kjenner godt gangen i eventyret nå. Vi har dramatisert eventyret både for barna og med barna, og barna gjør det også fint alene. Nå mot slutten av Februar har vi fått noen fine solskinnsdager med flere varmegrader. Dette har vi tatt utnytte av ved å spise fruktmåltidet ute i sola. Barna koser seg ved måltidet, og er raskt inni leken igjen!
Tema for Mars og April vil være eventyret om "den lille røde høna" og maleriet "solen" av Edvard Munch. Eventyret handler om en høne som trenger hjelp til å bake brød, men må gjøre alt selv. Når brødet er bakt vil alle smake, til tross for at de ikke har bidratt. Moralen her er at alle må bidra for å nyte godene. Dette er noe som vi vil fokusere på og snakke med barna om i denne perioden. Vi skal begynne å ha litt yoga og massasje sammen med de eldste barna. Dette er lekpreget, og er ikke tenkt som trening av noe slag. Vi vil fokusere på pust og enkle bevegelser som barna mestrer uten store utfordringer. 
Fremover skal vi gå tur sammen med Cornerflagget på turdagen. Vi kommer til å dele gruppen, slik at de yngste kan gå på tur sammen, og de eldste kan gå sammen. Vi kan da tilpasse turene etter alder slik at barna får større utbytte av turen. 
Den 5.mars er det fargefest i barnehagen. Da kan barna kle seg i noe fargerikt når de kommer i barnehagen. Mer informasjon på nettsiden og på informasjonstavlen i garderoben. 
Påsken kommer i april, og det blir påskevandring 27.mars. Vi går fra barnehagen kl. 09.15, så det er fint om dere møter opp i god tid før dette. 
Minner om at svømming for ABC-gjengen går ut Fredag 01.mars pga vinterferien. 
Hilsen oss på Tverrliggeren, Ragny, Ester, Kristine, Liv og Frida