fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16. Meteren, Mars- 19

image

Månedsbrev fra 16. Meteren, Mars- 19

  • 01-03-2019

Hei alle sammen! 

Da var vi klare for den første vårmåneden mars. Vi har hatt en veldig fin måned på 16. Meteren. I februar har vi hatt veldig fint vær med litt varmegrader som vi har utnyttet godt! Barna er veldig glade i å være ute. De springer ut i garderoben, og deltar aktivt i av- og påkledning. Mange av barna har blitt veldig selvstendige i garderoben! Vi har hatt noen veldig fine turer i Gausel skogen der vi har hatt sporløype knyttet til tema. Barna deltar aktivt, og synes det er kjempe gøy!  

Barna har blitt veldig glad i å lese bøker! Vi har vi ofte lese stunder sammen med barna. Bøkene ligger lett tilgjengelig inne på avdelingen. De går ofte opp i kassen å plukker seg en bok, og setter seg fint på teppet å leser boka. En gruppe var på tur til biblioteket i byen å lånte bøker til avdelingen. Bussturen var kjempe stas! I mars skal vi ta turen igjen til biblioteket å låne nye bøker.  

Vi ser at 2- åringene har blitt veldig glad i ulike bord aktiviteter som play- doo, puslespill, perling og tegning. De får til en veldig fin lek sammen rundt bordet, og har blitt flinke til å dele og bytte leker med hverandre. 

6. Februar markerte vi samefolkets dag med lavo, lassokasting, joik og finnbiff til lunsj. 

I mars starter vi opp med nytt tema, og da skal vi ha eventyret om "den lille røde høna" og kunstverket "eventyrskogen" av Edvard Munch. Eventyret handler om den lille røde høna som så sår, høster, tresker og maler korn og til slutt baker et brød av melet. Høna trenger hjelp, men må gjøre alt selv. Når brødet er bakt vil alle smake, til tross for at de ikke har bidratt til bakingen. Vi har erfaring med at barna er veldig glad i eventyr og dyr. Vi skal ha ulike aktiviteter i hverdagen knyttet til tema. 

5. Mars skal vi ha fargefest i barnehagen. Det betyr at barna kan ha på seg klær i all slags farger eller en bestemt farge, det velger dere/barna selv. Mer info ligger på nettsiden og på tavlen. 

27. Mars er det påskevandring for barna som har fylt 3 år. Vi går fra barnehagen kl. 09:15. 

Vi satser på en fin vårmåned, kom til oss dersom det er noe dere lurer på! 

Hilsen Grete, Benedicte, Ida, Maren, Hanne og Fadi