fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget, mars 2019

image

Månedsbrev fra Cornerflagget, mars 2019

  • 03-03-2019

Hei alle sammen!

Da var den siste vintermåneden over. Våren står foran døra. Enkelte dager ser vi flere vårtegn. Selv om det har vært mye regn og vind i februar, har vi vært mye ute. Vi hadde kjekke turer denne måneden: til Fritidsgården, som alltid populært blant ungene, Gauselskogen og til flotte lekeplasser i nærområder.

Den 6. februar markerte vi samefolkets dag. Barna hadde fargelagt flagget til samene. Vi hadde lavvoen ute og kjekke aktiviteter: samlingen om samefolk, lassokasting og joik. Til lunsj spiste vi en veldig god finnbiff.

Både de minste og de eldste barna har lært seg eventyret om "De tre bukkene bruse". Det har vært spennende med trollet som ble stanget av den store bukken. Barna har deltatt ivrig både med stemmebruk og de ulike rollene som eventyret innebærer. Sang om "De tre bukkene bruse" og troll som heter "Lurvelegg" er veldig populært på avdelingen. Eventyret var dramatisert mange ganger på avdelingen, på turer og i fellessamlingen.

De eldste barna ble kjent med eventyret "Askeladden som kappåt med trollet". Barna har også sett på bildet av troll som Theodor Kittelsen har tegnet. Det var interessant å høre hva barna tenkte om bildet.

I de to neste måneder skal vi ha eventyret "Den lille røde høna", som vil så korn for å bake brød. Den flittige høna og de late dyrevennene hennes engasjerer barn verden rundt!!! Skal høna dele maten med vennene når de ikke ville hjelpe henne med å lage den???

I forbindelse med tema "våren, påske" vil vi at barna blir kjent med det berømte maleriet av Van Gogh "Solsikker" som ble malt i sterke gule farger og minner om våren. Naturligvis kommer vi også til å snakke om årstiden våren og forandringer i naturen fremover.

Fredag 1. mars feiret vi fastelavn. Da spiste vi deilige fastelavensboller fylt med krem og syltetøy.

Tirsdag 5. mars blir det farge fest. Dette året skal vi for første gang arrangere farge fest i barnehagen istedenfor tradisjonelle karneval. Vi kler oss i fargerike klær, pynter avdelingene og steller i stand en super fest for barna.

Onsdag 27. mars skal barna (3-6 år) på påskevandring i Gausel kirke. Dette er et fint arrangement. Vi setter pris på å bli invitert, barna får historien om påske presentert på en måte som er godt tilpasset aldersgruppen. Vi går fra barnehagen kl. 09.15.

Ellers vil vi be dere om å sjekke ekstratøyet og ta med hjem som ikke blir brukt.

Da ser vi frem til mars måned på Cornerflagget. Er det noe dere lurer på, eller vil gi tilbakemelding om, er det bare å ta kontakt.

Hilsen Hilde, Inger Lise, Tone Merete og Tatiana