fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev

image

Månedsbrev

  • 03-03-2019

Hei hei

Da var vi kommet til den første vår måneden mars, og vi gleder oss til tiden vi skal inn i. Vi har hatt en veldig fin måned med turer i nærmiljøet, og vi merker at det er blitt litt varmere ute.

Temaet har vært eventyr om troll; "De tre bukkene bruse" og "Askeladden som kappåt med trollet". Dette har barna likt godt, og for noen av de yngste barna har det av og til vært veldig spennende. Vi har danset til "Dovregubbens Hall" og beveget oss som troll. "De tre bukkene bruse" har vi dramatisert flere ganger i samlinger og ute på turene vi har hatt i skogen.

Den 6.februar markerte vi samefolkets dag. Barna har lært om hvilke farger de har i flagget sitt, nasjonaldrakten og reinsdyr. vi hadde flere ulike og kjekke aktiviteter ute som f.eks lassokasting, vi joiket og fikk gå inn i en lavvo. Til lunsj denne dagen spiste vi kjempegod finnbiff.

Barna har blitt mere kjent med kunstneren Gustav Vigeland og hans skulptur av "Sinnataggen". De har fått prøvd seg som kunstnere og laget sin egen skulptur med leire, og vi har malt både troll og "sinnataggen".

De neste to månedene skal vi ha eventyret "Rødhette og ulven", og vi skal bli kjent med en ny lokal kunstner; Kjell Pahr Iversen. Hans malerier er i mange flotte og skarpe farger og derfor kommer vi også til å fokusere på farger i denne perioden.

Våren og påske kommer også i denne perioden, og vi gleder oss over tiden vi går inn i med de farger og endringer som skjer i naturen.

Fredag 1.mars feiret vi fastelaven med gode boller og krem som vi spiste ute i det fine været.

Tirsdag 5.mars blir det fargefest i barnehagen. Dette gleder vi oss veldig til.

Onsdag 27.mars skal 3-6 åringene på påskevandring i Gausel kirke.Der skal barna få bli kjent med historien om påsken på en fin måte. Vi går fra barnehagen kl.09.15 så fint om dere leverer i god tid før dette.

Hilsen Wenche, Merethe, Pål, Silje, Marius og Vigdis