fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2019

image

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2019

  • 02-05-2019

Hei alle sammen!

Vi har hatt en flott april måned med mange solfylte dager og vi har vært mye ute. Barna har merket mange gode vårtegn i naturen.

Det er kommet allerede vårblomster: snøklokker, hvitveis og løvetann. Barna registrerte også de første fluer, meitemarker, marihøner og humler. Så vi vil fortsette å gå på jakt etter larver og andre insekter i mai. Alt dette er veldig spennende og fascinerende for barna.

Det har vært en flott påsketur til fritidsgården. Vi hadde ulike aktiviteter, hilste på dyrene. Barna spiste pølser og koste seg med alt som var med i sekken.

Det var koselig å se at så mange hadde anledning til å komme på påskefrokosten. Barna er blitt godt kjent med eventyret "Den lille røde høna" og var veldig aktive å diskutere og dramatisere eventyret i samlingene.

I april sang vi mange påskesanger, sådde karse og laget mye fint på avdelingen. Flotte solsikker blomster av Magic masse pynter avdelingen. De eldste barna var inspirert av bildet "Solsikker". De malte egne "Solsikker" bilder som liknet veldig på Van Gogh sitt bildet. Alle var veldig stolte av sitt eget kunstbildet!!!. Mange søte påskekyllinger av barnas håndtrykk henger på veggen. Vi merker at de yngste barna liker formingsaktiviteter og de eldste er blitt mye bedre i maling, tegning og klipping nå.

Den 16 mai tar vi 17 mai feiring på forskudd. Dette år skal vi feire i Dronningåsen barnehage. Da møtes vi på fritidsgården og går sammen i tog i området rundt barnehagen. Etterpå har vi forskjellige leker og koser oss med god mat. Nærmere info kommer på avdelingen. Husk å ta med flagg. De som har anledning er hjertelig velkommen til å se på når vi går i tog. Det kommer til å bli en fin dag. Vi går fra barnehagen kl.9.30, barna må være i barnehagen i god tid før det. Vi gleder oss.

I mai skal vi jobbe med eventyret "Pannekaken. Barna blir kjent med norsk kunstneren Kjell Pahr Iversen. Vi skal ha formingsaktiviteter knyttet til temaet. Vi skal snakke om 17.mai og øve på å gå i tog. Sangene vi øver på er: "Alle fugler", "Ja, vi elsker dette landet", "Norge i rødt, hvitt og blått" og osv.

Tirsdag 21.mai skal barna fra ABC-gjengen på tur til Dalsnuten.

Fredag 24.mai er det lekedag på Cornerflagget. Alle kan ha med seg en leke hjemmefra. Dette syntes barna blir veldig stas.

Tirsdag 28.mai er det overnatting for ABC-gjengen i barnehagen. Vi gleder oss til dette. Nærmere info kommer.

Minner om planleggingsdag fredag 31.mai. Barnehagen er da stengt.

Torsdag 05.06 feirer vi 15-års jubileum for Gauselbakken barnehagen. Mer informasjon kommer når det nærmer seg.

Det blir foreldresamtaler for de som ønsker det i uke 21. Vi henger opp lister med tider på tavlen.

Nå håper vi at mai blir en måned med masse fint vær. Barna koser seg ute når de har på seg litt lettere klær. Men det kan være skiftende været og. Så det er viktig at det er både varme og litt lettere klær i hyllene. Det er fint hvis dere kan ta med en solkrem som kan ligge i barnehagen. Samtidig ber vi dere ta med hjem vinterklær og sko som er ikke i bruk lenger.

Er det noe dere lurer på er det bare å spørre.

Vi ønsker alle en flott mai.

Hilsen Hilde, Inger Lise, Tatiana, Tone Merete, Torill, Marius