fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren, August 2019

image

Månedsbrev Tverrliggeren, August 2019

  • 31-08-2019

Hei alle sammen, og velkommen til et nytt barnehageår!

Nå er vi godt i gang med tilvenningen, og alle de nye barna som skal begynne hos oss i år har begynt. Vi har fått 7 nye barn på Tverrliggeren, Annabelle, Live og Ariana som tidligere har gått på 16.meteren, og Mari, Lilly, Hedda og Kristian som er helt nye i Gauselbakken barnehage. Nå i August og September har vi et ekstra fokus på vennskap og tilvenning. Det kan være rart og nytt både for foreldre og barn i denne perioden, og vi gjør det vi kan for at tilvenningen skal oppleves på en best mulig måte for alle. For noen barn er det nå en helt ny hverdag med nye rutiner og hverdagen forandres betraktelig. Det er mange nye voksne å forholde seg til, og enda flere barn! For å gjøre det lettest mulig for barna i denne perioden deler vi gruppa så ofte som vi kan, og har heller litt mindre grupper med de nye barna. Vi jobber med relasjoner voksne-barn og barn-barn. Alle barna har en voksen som skal ta ekstra vare på dette barnet. Vi ser allerede at barna har skapt nye relasjoner og knyttet nye vennskapsbånd. Dette gleder oss i personalet! 

Vi har noen faste aktiviteter hver uke, der aktivitetene er satt til faste dager. Dagen vår starter 09.30, så alle barn bør være i barnehagen før dette. Om barnet må komme senere en dag kan dere ringe oss og informere om dette. Dette gjelder også om barnet er sykt, eller vil ta en feriedag. Faste aktiviteter begynner i uke 37.

Mandag: Vi har morgentrim fra 08.45, da går vi opp på Stadion(fellesrommet) og beveger oss sammen med hele barnehagen. Fra 09.30-10.30 går to fra personalet på Tverrliggeren for å passe barna på 16.meteren da personalet der har avdelingsmøte. 

Tirsdag: Tverrliggeren har avdelingsmøte fra 08.30-09.30. Da kommer to i personalet fra 16.meteren for å passe barna på Tverrliggeren. På tirsdagen møtes ABC-gjengen ca. 09.45. Dette er førskolegruppa. På tirsdager har vi suppe til lunsj.

Onsdag: Vi har kjøkkendag annenhver uke. Da går en gruppe opp og hjelper til med å lage mat på kjøkkenet, som hele avdelingen får spise til lunsj.

Torsdag: Hver Torsdag går hele avdelingen på tur. Da går vi til lekeplasser i nærområdet. Barna har med seg tursekk med egen mat denne dagen. Barna bør ha sekk som sitter godt på ryggen. I sekken kan barna ha med brødskiver, frukt og drikkeyoghurt. På ekstra kalde dager kan barnet ta med varm drikke.

Fredag: Vi har morgentrim fra 08.45 på Stadion. Det er fellessamling på Stadion fra 09.30, da samles hele barnehagen til en stor samling. Den siste fredagen i måneden er det bursdagssamling, da får de barna som har hatt bursdag komme opp og bli sunget for. På fredager får vi varmmat til lunsj.

Alt av klær og sko skal merkes med barnas navn, så skal vi sørge for at barnas eiendeler kommer på plass. Det er også viktig at foreldre sjekker boksen med skifteklær jevnlig, da barna gjerne må skifte klær både en og to ganger på en dag. Vi ønsker at dere skifter ut klærne i boksen etter sesong, lette klær om sommeren og varme klær om vinteren. I yttergarderoben skal det henge dress og regnklær for sesong. Støvler skal også stå i yttergarderoben.

Vi legger ut bilder av barna på nettsiden vår en gang i uken. Ellers vil vi minne på å kikke på bildeskjermen, der dagens bilder av barna viser hver dag. Vi skriver også om dagens hendelser på tavlen utenfor badet. 

I uke 38 er det brannvernuke. Vi har da fokus på brann og bruker brannbamsen Bjørnis. Det vil være to brannøvelser denne uken, en meldt og en umeldt. 

Viktige datoer i September:

06.09- Vi danser blime dansen på fellessamling. Denne dansen og sangen handler om vennskap, og vi har øvd på denne dansen mange ganger.

19.09- Foreldremøte kl. 19.00-20.30, Abc fra 20.30-21.00. 

21.09- Bli kjent-dag på fritidsgården, 11.00-13.00. Dette er en dag for dere foreldre som vil møtes og bli kjent med hverandre. 

25.09- Fotografering på Tverrliggeren.

Det ble ganske mye informasjon til dere denne gang slik det er på denne tiden av året. Nå ser vi frem mot en god høst og gode foreldresamarbeid i tiden som kommer!

Hilsen oss på Tverrliggeren, Ester, Ragny, Kristine, Liv og Frida