fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Takk for det gamla:-)

image

Takk for det gamla:-)

  • 18-12-2019



Desember er en koselig måned i
barnehagen. Vi har bl.a.hatt luciafrokost, kirkebesøk, julegavelaging,
forskjellige formingsaktiviteter, nissefest og masse kos. Rampenissen Harry har
også vært tilstede med sine rampestreker, til fryd for de fleste. Det er
egentlig en snill rampenisse som har flyttet inn i Gauselbakken. Det var kjekt
at så mange ville være med oss på frokost, og jeg gleder meg allerede til
påskefrokosten sammen med dere. Alle avdelingene har hatt bakedager, og ungene
stortrivdes med å bake julekaker. Deigen måtte selvfølgelig også smakes på, og
noen synes den var bedre enn de ferdige kakene.



 



2020 byr ikke på de store forandringene i mat rutinene. Vi vil fortsatt
servere tre måltider til dagen. Det blir grøt mandag og onsdag, suppe på
tirsdag og varmlunch på fredag. Vi satser på å servere næringsrike og varierte
måltider, og ungene vil også i år få være med på å bestemme menyen. Det er vel
bare et par ting som jeg ikke kommer til å lage til hele barnehagen, som
pannekaker og pizza, så kommer det ønsker om det, så kan avdelingene lage det
på sin bakedag. Ellers er kokken åpen for de fleste menyforslagene. Har du gode
tips til middager, ta gjerne kontakt på merethe@gauselbakken.no
  På turdagen tar dere med egen mat boks og
drikke i sekken. Vi ønsker ikke saft,kjeks og nøtter. Avdelingene har også
matdag en gang annen hver uke. Her får barna være med å lage alt. De får bruke
skarpe kniver, og det går som regel bra, men noen ulykker skjer jo… De er veldig
stolte når det er de som har laget maten, og det kommer ofte kommentarer om det
til meg
J



Det ble ytret ønske om å få oppskriften på sjokoladepålegget som ble
servert på julefrokosten, så her kommer den:



Sjokoladepålegg




  • 200
    gram sjokolade, grovt hakket

  • 2
    dl kremfløte

  • 75
    gram mykt smør, i terninger



Varm fløten opp til
kokepunktet og hell den over den grovhakkede sjokoladen som ligger i en bolle.
Du kan benytte det du har av sjokolade; vanlig, mørk eller lys. Rør godt, til
sjokoladen er helt oppløst. Tilsett smørterningene, litt etter litt – og rør
til alt er arbeidet inn i sjokolademassen, og du har en glatt og fin
sjokoladeblanding.



Hell blandingen på et
rent glass. Den er nå ganske tyntflytende, men fortvil ikke, en natt i
kjøleskapet er reneste trylleformelen og neste morgen har du sjokoladepålegg av
ypperste kvalitet og med fin konsistens, og ikke minst helt fritt for
tilsetningsstoffer.



Oppbevar
sjokoladepålegget i kjøleskapet. Det er da holdbart i et par uker, men
sannsynligvis er det tomt lenge før det.



 



Meny for januar:



Uke 1:  tirsd: stengt, fred: rester



Uke 2: tirsd:
blomkål/brokkolisuppe, fred: Laksegryte: laks i form med fløteblanding, eple og
purre                                                                                             
                                                Uke
3: tirsd: spinatsuppe, fred: Kyllinguggets med ris. Serveres med salat og sweet
chillisaus Uke 4: tirsd: potet og purresuppe. Fred: kjøttpudding: Serveres med
grønnsaker, poteter og brun saus                                                                                                                                        
 Uke 5: tirsd: kyllingsuppe, fred:
vegetarburger: serveres i brød med salat og pommes frites.



Håper alle får en fin
start på det nye året. Nøl ikke med å ta kontakt hvis dere lurer på noe, eller
har råd og tips å komme med. Ris og ros mottas med takk:-)




Nyttårshilsen fra Merethe