fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix barMat og måltider i barnehagen

  • 12-12-2023

Barna får servert frokost, lunsj og fruktmåltid i barnehagen.

Tamara jobber på kjøkken, hun tilbereder sunne og gode måltider til oss. 

Frokost: Serveres mellom klokken 08.00 og 09.00. Mandag og onsdag serverer vi grøt eller hjemmelaget frokostblanding til frokost. De andre dagene er det brødmat. Grøten blir servert med rosiner, eget valg av syltetøy, kanel og smør.

Lunsj: Serveres klokken 11.00. Tirsdagen serverer vi suppe, og fredagen har vi middag/varmmat. De resterende dagene er det brødmat til lunsj. Annenhver uke har avdelingene kjøkkendag, hvor barna er med på å lage maten. Det kan være en varmrett eller grovt bakverk. Vi serverer et sunt og variert kosthold med fokus på ferske råvarer.

Fruktmåltid: Serveres ca. kl. 14.30. Det består av forskjellige frukter og grønnsaker, et knekkebrød eller en skive. 

Gauselbakken barnehage er en 5 om dagen barnehage. Det vil si at vi har fokus på frukt og grønt i hverdagen. Vi bruker grønnsaker til alle måltider og i tillegg har vi oppkuttede frukter hver dag. 

Vi har også egne grønnsaksbed hvor vi dyrker det vi skulle ønske av sukkererter, jordbær, poteter og liknende.


Turdag:

Alle avdelingene har en fast turdag hver uke. På turdagen pakker dere en sekk til barnet med matpakke, drikke og sitteunderlag. Vær bevisst på hva dere har med: grov brødmat/gjærbakst, grønnsaker eller frisk/tørket frukt. Vann må alltid være med i sekken. På kalde dager kan det være godt med varm kakao/solbærtoddy.