fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

imageOm barnehagen

  • 12-12-2023

Gauselbakken barnehage åpnet Juli 2004 i nye flotte lokaler, med en fantastisk beliggenhet i Dronningåsen på Gausel. Barnehagen eies og drives av foreldrene som et andelslag. Vi har fire avdelinger med plass til barn i alderen 0-6 år. Vi ønsker å være i stadig utvikling og har allerede bygget ut barnehagen og oppgradert uteområdet flere ganger. Det allsidige uteområdet vårt er godkjent av Det Norske Veritas for å ivareta barnas sikkerhet. Vi har et stabilt og dyktig personal som er oppriktig opptatt av barna.

I tillegg er vi flere ansatte enn det bemanningsnormen tilsier, slik at vi ved ferieavvikling, sykdom, kursvirksomhet og lignende har kjente folk på huset som stepper inn. Vi har og en engasjert foreldregruppe som stiller mannsterke på arrangementer i barnehagen.
Juleaften og nyttårsaften holdes stengt, samt bevegelige helligdager.
Barnehagen har fire planleggingsdager i året, der vi legger til rette for at ditt barn skal trives.

I Gauselbakken barnehage har vi sosial kompetanse, fysisk aktivitet og helse som hovedsatsningsområder. I løpet av barnehagetiden vil vi formidle omsorg og verdier til barna som hjelper dem å etablere gode vennskap, lære å ta hensyn og at andre tar hensyn til dem. Vi ønsker at barna skal huske barnehagen som et sted preget av glede, humor og omsorg. Dette gir vi barna blant annet ved å være fysisk og psykisk tilstedeværende voksne som lytter til barna og lar dem være med å påvirke egen hverdag. Vi ønsker at barna skal få allsidige erfaringer, både i mellommenneskelige og i daglige aktiviteter. Eksempler på dette kan være turer, lek, arrangementer, temaarbeid, mestringsopplevelser som å kle på seg selv og smøre sin egen mat.

Vi ønsker at barna skal få utvikle et godt forhold til egen kropp gjennom positive erfaringer ved å være i aktivitet. Vi har ukentlig faste turdager der store og små drar avgårde med sekk og niste. I tillegg til avdelingene har vi trimrom og et stort fellesrom der vi danser, har hinderløyper, landhockey, morgentrim og det som kan finnes av fysisk aktivitet.

Innenfor begrepet helse er vi opptatt av et godt kosthold. Vi er så heldige at vi har en faglært kokk som er ansatt. Barna får alle måltider i barnehagen. Til frokost får barna brødmat, kornblanding eller havregrøt. Lunsjen består og av brødmat fire dager i uken, hver fredag har vi varmmat. På ettermiddagen får barna en skive/knekkebrød og masse god frukt.

Vi har åpent mandag til fredag fra kl 0700-1630.

Oppholdstid for det enkelte barn skal begrenses til maksimum 9 timer pr dag.

Velkommen til oss i Gauselbakken Barnehage SA.