fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården desember

Månedsbrev Målgården desember

  • 01-12-2017

November er over og på Målgården har vi hatt en fin måned. Vi har den siste tiden jobbet med historien om Jumbo. Barna har lært mye og de viser stor glede når vi har samlingsstund. Samtidig ser vi at det vi jobber med viser igjen i hverdagssituasjonene.

I utetiden har vi hatt ulike aktiviteter som rødt lys, haien kommer, sporløyper og ulike balleker. Barna synes det er veldig kjekt. Samtidig er det en fin måte å lære at det ikke er alltid vi vinner eller kommer først, og at det ikke gjør noe. Det kan være litt vanskelig å takle for noen av barna, men dette er noe som må læres. Vi har også jobbet med det å dele leker med hverandre. Vi hører stadig barna si: ”me må dela”. Det er fint.

Vi takker for godt oppmøte på lanternefesten. Det var en fin kveld med koselig stemning.

Desember
Vi går nå inn i en måned med masse forventninger og glede. I barnehagen ønsker vi å skape en rolig og koselig førjulstid for små og store. Vi skal lage julehemmeligheter, bake julekaker, lage julepynt, synge julesanger og lese julehistorier. Vi legger til rette for at alle skal få en fin førjulstid.

Julekalenderen blir, i år som i fjor, hjerter med bilde av barnet og oppgaver tilpasset hvert enkelt barn. Hjertene skal henges i vinduet og det blir nedtelling til selveste julaften.

Julebudskapet vil vi formidle på en enkel måte med fortelling og sang. Krybben som står på avdelingen kommer vi til å bruke i samlingsstundene. Vi har også en Fisher Price krybbe som barna får leke med. Den kommer også til å bli brukt i samlingsstund med de minste: 1-3 åringene.
Hver fredag frem mot jul kommer vi til å ha adventssamling på fellesrommet med de andre avdelingene. Da tenner vi adventslysene og synger adventssangen: ”Så tenner vi det første lys”.

Vi skal også synge de tradisjonelle julesangene og høre på julemusikk: ”På låven sitter nissen”, ”Et barn er født i Betlehem”, ”O jul med din glede”, ”Glade jul”, ”Så går vi rundt om en einerbærbusk”, ”En stjerne skinner i natt”, ”Deilig er jorden” og Lucia sangen fra ”Jul i svingen”. Et sanghefte med disse sangene er tilgjengelig på avdelingen.

Vi skal lese og jobbe med historien: 24 dager til jul. Vi skal også høre om Nisse rød og Nisse grå. Vi har også laget bilder av ord der Jul inngår, for eksempel juletre, der vi deler opp ordet juletre i jul og tre. Andre eksempler: julestjerne, julegaver, julekaker, julenisse, osv.

Praktiske opplysninger:

6. desember: Langåpent til kl. 19:00 for påmeldte barn

12. desember: Langåpent til kl. 19:00 for påmeldte barn

13. desember: Luciafrokost med Luciatog.

19. desember: Julekonsert med symfoniorkesteret i Stavanger konserthus for 3-5 åringene. Vi har bestilt buss som bringer og henter oss.
20. desember: Nissefest for barn og personal i barnehagen. Barnet kan kle seg i rødt eller ha på seg nisselue. Mer info kommer.

I romjulen er det innskrenket åpningstid. Onsdag 27, torsdag 28 og fredag 29. desember åpner barnehagen kl. 07:30 og stenger til vanlig tid kl. 16:30.

2. januar: Planleggingsdag. Barnehagen er stengt. Velkommen tilbake 3. januar.
Vi ønsker alle en gledelig advents- og førjulstid!

Julehilsener fra Wenche, Pål, Vigdis og Silje.