fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-21

  • 31-10-2021

Hei, hei alle sammen!
Da var straks oktober over og november står for tur. Vi har hatt en fin måned på avdelingen med lek og ulike aktiviteter. Vi startet opp med med tema dyr, hvor vi har valgt oss ut boka; Ludde får besøk. Vi ser at dette er en bok som fenger alle barna, og vi ser dette igjen i hverdagen. Barna setter seg inne i lekehuset som vi har på avdelingen, og så banker de på til hverandre. Dyrene er flittig i bruk, og vi voksne synger sanger om alle dyrene gjennom hele dagen. Da vi hadde ansvar for fellessamling for resten av barnehagen, dramatiserte 2 åringene historien, der de var de ulike dyrene som banker på Luddes dør. Vi fortsetter med  tema i november. 
Vi har hatt noen kjempekjekke turer, til lekeplasser og Fritidsgården. Barna har virkelig blitt gode på tur, og det er så stas med egen sekk med niste. De som jobber på Fritidsgåren tar så godt imot oss, de prater med barna og viser og forteller litt om dyrene nesten hver gang vi er der. Her har vi og muligheten til å sette oss inn i speiderhuset eller inne på "låven" for å spise på litt sure dager. 
Vi har malt, og alle har vært med på å lage mat. Dette er aktiviteter som barna nok ikke har så stor erfaringer med fra før, men vi ser at de liker å prøve ut nye ting. Å smake på deigen, melet eller andre ingredienser er halve opplevelsen! Minner dere på å sjekke ut bildene som blir lagt ut på nettsiden hver fredag. 

Vi deler barna i mindre grupper i hverdagen. Vi ser at dette er positivt for alle, og barna får en større ro i leken. Det og vente på tur er vanskelig for små barn, men dette jobber vi aktivt med i alle situasjoner. Vi setter ord på dette sammen med barna. "Nå hjelper jeg Ole, så skal jeg hjelpe deg etterpå", eller "nå hadde Lise den ballen, du kan få den etterpå". 
Viktige datoer:

Lanternefest torsdag 4 november. Kl.17.30-19 (se informasjon som henger på tavla og på nett), husk at dere må melde dere på, frist er 1.november.
I uke 45 blir det foreldresamtaler. Det blir hengt opp liste på avdelingen denne uken. Det er Victor og Hanne som har samtalene.
I uke 46 kommer det en elev fra Jåttå vgs. som skal være i praksis hos oss i 3 uker. 
1.november sendes brukerundersøkelsen ut. Håper dere alle tar dere tid til å svare! Den avdelingen med høyest svarprosent vinner, og barna får en liten premie. 
Fredag 12. november er det planleggingsdag, da er barnehagen stengt. 
Uke 48 går vi ut av faste aktiviteter, da trenger ikke barna å ha med seg tursekk før i januar igjen. 
Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren. Kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Benedicte, Victor, Anita og Hanne.