fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev januar 2022

image

Månedsbrev januar 2022

  • 02-01-2022

Hei og godt nytt år alle sammen! Håper dere har hatt en fin julefeiring.
Vi hadde en fin og koselig desember på Målgården. Den var preget av mye forventninger til julen. Barna var ivrige og synes det var stas å lage "hemmeligheter", juleposer og julepynt. Trekking av kalenderen var veldig koselig og vi så at barna synes det var spennende å se hvilke oppgaver de skulle gjøre. Boken om "Erlando" og "Magnuso" fra "24 dager til jul" har blitt en tradisjon her på Målgården, vi leser ett kapittel hver dag mens vi teller ned til jul. De eldste barna fikk være med på kirkebesøk og vi fikk besøk av Nisse-Knut som hadde nisseshow for barna, kjempegøy!! Selv om vi gikk mot gult nivå i midten av desember fikk vi likevel til både Lucia-frokost og nissefest før juleferien. Barn og voksne koste seg med god mat begge dagene, og jammen fikk vi ikke besøk av nissen på Nissefesten i år også, og han hadde med seg godteposer til alle barna.
Vi fikk kjøpt inn litt nye leker til avdelingen før jul. blant annet nytt lekekjøkken, playmobil, dyr, playdoh mm.
I januar starter vi opp med helt nytt tema; antarktiske dyr og vinter. Vi skal ha fokus på boken om "Den blå pingvinen", som handler mye om vennskap og ulikheter. Samtidig skal vi bli bedre kjent med 3 dyr som lever på antarktisk; isbjørn, sel og pingvin. Barna skal få mer kunnskap til disse dyrene, hvor de lever, hva de spiser o.s.v. I samlingsstundene bruker vi konkreter og sanger knyttet til tema og formingsaktiviteter som er tilpasset til temaet. Vi gleder oss til å komme i gang.
Vi kommer til å ha mer fokus på å dele barna i små lekegrupper i hverdagen. Når barna har valgt en lek/aktivitet må de øve på å holde på denne en stund før de kan bytte. Vi ser at dette er med på å  skape en mer rolig og god lek for barna. På tirsdager har vi fokus på fysisk aktivitet tilpasset de ulike alderne, dette kan blant annet være hinderløype, ball-lek, tur/utelek der vi har regel leker, danseleker o.l. Morgentrim vi vi ha avdelingsvis mandag og fredag.
Nå i vinter skal vi få 2 nye barn som skal begynne på Målgården. Den første vi vil ønske velkommen er Erik (10 mnd.), han starter  5.januar.
Vi starter det nye året med gult nivå. Dere fortsetter å levere/hente utenfor avdelingen. Åpningstiden vil være fra kl.7.30-16.00.        Ingen syke må møte opp i barnehagen og ha lav terskel for å holde barna hjemme, følg karantenereglene.
Når det gjelder ABC-klubben må vi bare avvente og se hva som skjer videre i januar. Dersom vi fortsetter på gult nivå kan vi ikke være sammen på tvers, men må da være avdelingsvis. Mer informasjon kommer.
Minner om at dere tar med tursekk på onsdager.
Mandag 3.januar er barnehagen stengt pga. planleggingsdag.
Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år sammen med dere. Er det noe dere lurer på så bare kom til oss og spør.


Hilsen Tatiana, Hannah, Ester, Dominika og Vigdis