fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget januar 2022

image

Månedsbrev fra Cornerflagget januar 2022

  • 02-01-2022

Godt nyttår alle sammen! Håper dere har hatt en fin jul og nyttårsfeiring.


I barnehagen hadde vi en fin og koselig desember måned. Barna satte veldig pris på at vi pyntet og lagte det fint på avdelingen, de er lette å begeistre. De synes også det er kjekt å lage julegaver og julepynt. Selv om det ble gult nivå igjen, satte det ikke noen demper hos barna. Vi hadde en koselig Luciafrokost, med tog og sang rundt barnehagen. Etterfulgt av en koselig frokost med ekstra mye godt på bordet. Vi hadde nissefest, gikk rundt juletreet og fikk snopeposer av nissen.
Vi har sunget mange julesanger, og favoritten ble « På Låven sitter nissen».
Kjekt for barna at det kom litt snø, de storkoser på akebrett og med å lage snømenn og snøballer. Kommer det mer snø i vinter, drar vi på tur til akebakken.


Tema for tiden fremover er eventyret « Skinnvotten» Det handler om ulike skogsdyr som flytter inn i en vott som en gammel mann mister når er ute å går tur med hunden sin.
Vi tar utgangspunkt i eventyret og knytter tema til ulike aktiviteter i hverdagen. Vi skal lære fakta om de ulike dyrene, ha formingsaktiviteter og ha språksamlinger om nye ord og rimeord i eventyret.

Sosiale ferdigheter noe vi jobber på hele tiden. De eldste skal lese boken «Gleding». Den handler om at alle har en superkraft, gleding. Gleding er det motsatte av mobbing. Vi skal holde på med dette temaet utover vinteren og våren. Det er også andre bøker i denne serien. « Undring» som handler om følelser, og «Feiling» som handler om mestring.
For alle aldersgrupper, men spesielt de yngste barna læres sosiale ferdigheter i ulike hverdagssituasjoner og i leken.
Barna har faste plasser ved bordet for å skape trygghet og forutsigbarhet. Vi skal nå skifte plasser for at de kan få sitte med andre barn. Det kan være sundt å bytte litt på hvem en sitter med.

I desember kjøpte vi inn litt nye leker. Playmobil, dyr, møbler til dukkehuset og noen bøker. Det satte barna pris på. Alpakkadyrene var veldig populære.
 
Vi fortsetter med gult nivå foreløpig i noen uker til. Åpningstiden er 7.30 – 16.00, og henting og levering foregår ute. Minner om at ingen syke skal møte i barnehagen.
Hvis dere synes det blir mindre tid til informasjon når vi er på gult nivå, er det bare til å ta en telefon om det er noe dere lurer på.
 
ABC. – gjengen kan ikke være sammen når vi er på gult nivå. Vi kommer da til å ha ABC – gruppe avdelingsvis. Mer informasjon kommer når vi vet mer i midten av måneden.
 
Cathe skal begynne å jobbe som pedagogisk medarbeider på avdelingen. Hun starter i midten av januar, og vil gleder oss til å bli kjent med henne.
 
Hilsen
Inger Lise, Sheyda, Marius, Cathe, Denait og Tone Merete