fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget mars 2022

image

Månedsbrev cornerflagget mars 2022

  • 28-02-2022

Hei alle sammen!


Da var den siste vintermåneden over og våren står for tur. Måneden ble avsluttet med en fargerik fargefest. Dans, katta i sekken og vi spiste boller med krem. Vi markerte også samefolkets dag i februar; Kastet lasso etter reinsdyr, hørte på joik og spiste Bidos. Det som var mest stas var at hele barnehagen endelig kunne samles igjen under fargefesten på fellesrommet/stadion. Endelig begynner vi å komme tilbake igjen til den normale barnehagehverdag. Nå i mars starter vi opp igjen med fellessamlinger og morgentrim på fellesrommet.

De to siste månedene har vi hatt skogsdyr og eventyret «Skinnvotten» som tema. Barna har vist stor interesse for eventyret og har vært veldig opptatt av alle dyrene som søker ly i votten; Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår, Haremann Hoppsadans, Revemor Silkesvans, Ulven aldri Mett, Villsvinet Trynebrett og Bamsefar Labbdiger. Dette har gjenspeilet seg i leken både inne, ute og på tur. Vi har vært på flere fine turer i nærområdet, men høydepunktet har vært å dra til skogen for å se om det befant seg en vott med noen dyr inni. Vi har hatt flere formingsaktiviteter knyttet til tema og vi har laget alle de syv dyrene i eventyret. Dyrene har hengt på veggen på avdelingen og barna er så stolte over det de har laget.

Tema for mars er årstiden-vår, gårdsdyr, eventyret «De tre bukkene bruse» og «Geitekillingen som kunne telle til ti» som handler om den lille geitekillingen som har lært seg å telle til ti. Geitekillingen teller først seg selv i speilbildet i vannet og treffe så på ni andre dyr på veien og teller dem mot deres vilje. Noen dyr blir fornærmet og andre blir redde for tellingen, men tellingen kommer godt med når alle dyrene skal om bord på fergen og den bare tar ti passasjerer. Vi skal ha samlinger, formingsaktiviteter og sporløyper knyttet til tema.
Birna jobber «på topp» som vil si at hun er litt på alle avdelingene på huset; der det er behov. Hun skal være hos oss på cornerflagget i noen uker fremover.

Praktisk informasjon
Vi markerer barnehagedagen 15. mars - tema vennskap, mer info kommer

Abc-gjengen skal ha foreldresamtale i mars, det blir hengt opp påmeldingslapp på tavlen.

Minner om at dersom dere foreldre er smittet må dere få noen andre til å ta seg av levering/henting av barn i barnehagen.

Vi ser frem til en fin vårmåned. Bare ta kontakt dersom dere lurer på noe.

Hilsen Sheyda, Cathe, Inger Lise, Tone Merete og Denait