fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai 2022

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai 2022

  • 02-05-2022

Kom mai du skjønne milde!
Da var vi i gang med ny måned. Ulrik har begynt på 16-Meteren, og vi gleder oss til å bli kjent med han og hans familie.  Så nå er det tilvenning på avdelingen, samtidig som vi har de faste aktivitetene våre. Nå de siste ukene har vi og startet opp med intern tilvenning på Målgården og Tverrliggeren. Barna våre synes det har vært spennende og være på besøk, og fått lekt med nye barn og ikke minst nye leker. Vi har, og vil fortsette med og bruke uteområdet oppe mer, dette er og med på å skape trygghet, og barna treffer andre barn og personal. 
Vi avslutter nå tema om  muldvarpen, og vil nå de neste månedene ha fokus på boka "Apestreker". Dette er en bok som går på rim, om en ape som har mistet mammaen sin. Han spør andre dyr på veien om hjelp til å finne henne. Vi vil ha fokus på dyrene apen møter, størrelser og farger. Det nærmer seg 17.mai og vi vil øve på å gå i tog, synge sanger knyttet til dagen og snakke litt om tradisjoner knyttet til feiringen. Vi vil vise bilder, og ha formingsaktivitet slik at avdelingen blir pyntet i rødt, hvitt og blått. 16 mai blir det aktivitetsdag, da får vi besøk av Dronningåsen barnehage. Vi går i tog opp til Fritidsgården hvor vi møter dem, og går i tog ned igjen til Gauselbakken. Her blir det korpsmusikk, ulike aktiviteter, pølser og is. Alt som hører med til 17 mai! Husk å ta med flagg, merket med navn. 
Småkryp begynner å titte frem, til stor begeistring! Forrige uke når vi var på tur i skogen var det spennende å følge med på skrukketrollene og en makk som lå under en stubbe. Barna fant blader til dem, og ville nok aller helst ha de med seg hjem. Vi vil gå på innsekts jakt i barnehagen, vi har forstørrelses glass hvor vi kan studere dem litt nøyere. Vi har og valgt oss ut noen sanger om småkryp; disse står på temaplan som blir hengt i garderoben. 

Vi har som vi har nent tidligere jobbet med ulike lekesoner på avdelingen. Og det med å holde på en selvvalgt aktivitet og kunne leke sammen. Her ser vi stor utvikling, spesielt hos de eldste barna. De har blitt mer selvstendige i leken. Lek inne på lekerommet fungerer veldig fint, og vi ser at de samarbeider og leker sammen. Vi er opptatt av å sette ord på og rose positive samspill. 

Datoer og praktisk informasjon:

16 mai: aktivitetsdag sammen med Dronningåsen barnehage. Husk flagg, merket med navn.
Barnehagen er stengt 17, 26 og 27 mai.
I uke 20 blir det avholdt foreldresamtaler, tider blir hengt opp i garderoben. Det er satt av 20 minutt pr samtale. 
Meny for mai kommer snart. 
Husk å smøre barna med solkrem før de kommer i barnehagen. Ta med solkrem merket med navn. 
Ha klær som passer til vær. 
Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Victor, Benedicte, Grete, Anita og Hanne.