fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-22

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-22

  • 30-08-2022

Hei, hei alle sammen!


Da var vi godt i gang med nytt barnehageår. Nå i august og september er det tilvenning, vennskap og familien min som er i fokus. Det har begynt fem nye barn på avdelingen; Ines, Sjur, Signe, Adin og William. Tre barn begynner senere i høst. Tilvenningen går fint, samtidig som det er litt gråt, dette er helt normalt. Det er barna sin kommunikasjonsform, hvor de utrykker sine følelser og behov. «Husene» som dere foreldre har laget, tutter og koser er flittig i bruk, samtidig som vi ser at barna viser mer å mer trygghet med sin nye hverdag i barnehagen. De «gamle barna på avdelingen har tatt dem godt imot, og viser stor omsorg og empati mot de nye. De er borte og putter inn en tutt, eller finner leker til dem. Vi har jo hatt et flott vær, hvor vi har vært mye ute å lekt, her trives alle barna veldig godt! Nå under tilvenning har vi fokus på rolige dager inne og ute, hvor vi er på «gulvet» sammen med barna. De skal få tid og rom til å bli godt kjent med oss voksne, andre barn og barnehagens rutiner. 
Samlingsstund har vi nesten hver dag før lunsj. Nå i starten har vi sunget sanger som barna nok kjenner fra før, det som er kjent er trygt. Senere i høst vil vi ha fokus på «kroppen» som er felles tema for Gauselbakken i år. 


Vi starter opp med faste aktiviteter i uke 37. Vi legger ut månedsplan i forkant av hver måned,  (under dokumenter på de ulike avdelingene), samt månedsbrev som informerer kort om måneden som har gått, samt ny måned. Abonner gjerne på nyhetsbrev! 


Faste aktiviteter gjennom uken: 
Mandag: Morgentrim på Stadion etter frokost. Stadion er fellesrommet oppe. Vi starter uken sammen hele barnehagen med trim. Det avholdes avdelingsmøter annenhver uke kl.09.30-10.30. Når vi har møte er det personal fra Tverrliggeren som passer barna. 
Tirsdag: Har vi fokus på fysisk aktivitet, her setter vi opp ulike aktiviteter som dans, hinderløype, yoga, sang og ringleker, ball lek osv. Tamara lager suppe til lunsj. 
Onsdag: Har vi turdag. Barna skal da ha med seg egne sekk med niste og drikke. Vi bruker nærmiljøet som Fritidsgården, skogen og ulike lekeplasser. Vi har turvogner som vi har med oss på tur til de som trenger det. 
Torsdag: Har vi kjøkkendag og Stadion annenhver uke, formiddag/ettermiddag. Kjøkkendag er barna med å leger mat som vi spiser til lunsj den dagen. Stadion er det rom for tumlelek, dans, lek i puter, hinderløyper… 
Fredag: Starter vi dagen med morgentrim etter frokost. Så er det fellessamling på Stadion, her møtes alle for sang, skuespill og historier. Det rulleres fra uke til uke hvilken avdeling som har ansvaret. Tamara lager varm mat til lunsj. (meny står på månedsplan) 
Vi har et trimrom nede som pleier å være veldig stas å på leke i. Her er det ribbevegg, liten trampoline, baller, tunnel og en «tjukkas». Vi deler barnegruppen i mindre grupper i hverdagen, og under faste aktiviteter som baking, forming, lek inne og ute. 
I september er det 16-Meteren som har tidligvekt kl.07.00, så kommer det en fra Tverrliggeren kl.07.30, så bytter vi i oktober igjen (annenhver måned).


Praktisk informasjon:
Husk å merke klær, og andre eiendeler med navn.
Faste aktiviteter starter opp kl.09.30, barnet må være i barnehagen til det. Ring å gi beskjed om dere kommer senere, barnet er sykt eller har fri. 
Bilder av hverdagen blir vist på infoskjermen som henger i garderoben, her blir og annen informasjon lagt. Bilder fra uken i barnehagen legges ut på nettsiden hver fredag. 
Abonner på nyhetsbrev. 


Viktige datoer: 
Tirsdag 6 og torsdag 15 september er det dugnad for 16-Meteren og Cornerflagget 17-19.30.
Fotograf Arild Hjelm kommer og tar bilder torsdag 22 september. 
Foreldremøte i barnehagen onsdag 28 september kl.19.00.
Nasjonal brannvernuke uke 38. 


Da ser vi frem til en fin høst i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på! Vi er her for dere og deres søte små.
Hilsen Grete, Anita, Benedicte, Victor og Hanne.