fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-22

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-22

  • 01-11-2022

Hei, hei alle sammen!
Vi har hatt en fin måned på 16-Meteren med fin lek og kjekke aktiviteter. Vi startet opp med tema kroppen, og tatt utgangspunkt i historien "Gutten som hadde vondt". Barna har blitt godt kjent med historien, og de er veldig deltakende i samlingsstund. Det er mye gjentakelser i historien, og vi ser at barna er med på bevegelsene gutten må gjøre. Vi benevner de store kroppsdelene, og vi teller for eksempel hvor mange øyne vi har, hvor mange fingre og tær. Vi snakker og om hva vi kan gjøre med kroppen vår, og knytter dette inn i sanger med bevegelse. Vi forsetter med samme tema nå i november.


Vi har lekt masse ute i en veldig mild og fin høstmåned, og hatt noen kjekke turer. Vi hadde opplegg på Fritidsgården, der vi fikk komme tett på dyrene, klappe og gi dem mat. Vi er så heldige som har gården så nærme! Forrige uke var vi på Turbotråkk tur i skogen. Vi hang opp banner i barnehagen, og trasket avgårde på jakt etter Turbo (en liten blå bamse) som hadde gjemt seg i skogen. Vi ropte å lette etter den, før vi fant den bak en stein, etter vill begeistring fra barna. Alle skulle selvfølgelig holde den, og de passet på at han hadde det fint på tur. Det er ikke bare bare å bevege seg i skogen for små barn, men alle barna imponerte oss personalet i det ulendte terrenget. Bilder fra turene ligger ute på nett. 
To nye barn starter på avdelingen nå i november; Nina Sophie og Ilvi. Vi gleder oss til å bli kjent med dem og deres familie. Så nå er det tilvenning på avdelingen i noen uker, samtidig som vi har faste aktiviteter som vanlig. I desember begynner det og et nytt barn, da er det full barnegruppe. Viktige datoer: 
Torsdag 3 november er det lanternefest i barnehagen, da møtes vi på Fritidsgården kl.17.30 og går i lystog ned til barnehagen. Husk å ta med dere lykten som barna har laget, denne får dere med dere hjem nå i morgen. Her blir det salg av lapskaus, kaffe , saft og kunst som barna har laget. Påmelding henger på avdelingen.  
Morgentrim og fellessamling er noe barna liker veldig godt. Kjekt å treffe resten av barnehagen på Stadion hvor vi danser, synger og får se opptredener. Fredag 11 november skal vi danse "Bli me dansen" sammen på fellessamling. 
I uke 46 blir det avholdt foreldresamtaler. Liste med tider vil bli hengt opp på avdelingen når det nærmer seg. Det er satt av 20 minutter pr samtale. 
18 november er det planleggingsdag, da er barnehagen stengt. Personalet reiser til Kristiansand på studietur, hvor vi bland annet skal ha kurs om lek og om psykisk vold med Stine Sofie Stiftelsen. 
I uke 48 går vi ut av faste aktiviteter, og begynner og forberede oss til jul. Barna trenger derfor ikke å ha tursekk med seg før i januar igjen. 


Da ser vi frem til ny måned i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Anita, Benedicte, Victor og Hanne