fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården

image

Månedsbrev Målgården

  • 27-02-2023

Hei alle sammen! Da var den siste vintermåneden over og våren står for tur. Vi har hatt en fin februar måned med mange kjekke aktiviteter. Vi feiret samefolkets nasjonaldag, der det var både lassokasting og fisking. Vi fikk sitte i lavvo å høre på joik. Dette syntes barna var veldig kjekt!
Vi hadde også fantastisk fargefest. Avdelingen ble pyntet i alt slags farger. I samlingen sang vi om fargene, hørte historien om "Da snøen fikk farge" og danset. Vi slo på "katta i sekken", som var fylt med sjokolade. Avslutning av festen var god lunsj med pølse og boler med krem og syltetøy til dessert.
Vi hadde kjekke turer i februar. Barna er nå blitt veldig gode på tur, spesielt de yngste. Nå er det ingen som sitter i vogn, de er flinke til å gå, holde vogn eller voksen og forholde seg til resten av gruppen. De eldste barna trives veldig godt i skogen. Vi ser at skogen inspirerer alle barna til allsidige aktiviteter og lek. Så nå fremover blir det flere skogsturer på oss!
Vi fortsetter med tema om kroppen. Barna har fått allerede masse kunnskaper og informasjon om kroppen, indreorganer og sanser, hvordan kroppen fungerer osv. Vi har laget noen kjekke bilder av egen skjellet. Barna synes at det var veldig morsom og spennende. I mars vil vi sette fokus på følelser. Å kunne beskrive egne og andre følelser kan hjelpe barnet til å forstå seg selv, til å bli sett og bli empatisk overfor andre.
Vi har barn fra ulike kulturer på Målgården og ønsker derfor å markere noen av deres høytider. Tirsdag 7 mars markeres det Holi, en hinduistisk høytid som også kalles fargefestivalen. Dette er vårfestival der man blant annet kaster farger på hverandre.
Uke 13 går vi ut av faste aktiviteter og starter med påskeforberedelser. Da vil vi lese boken "Den store kyllingen", snakke om påske, så karse og ha mange kjekke påskeaktiviteter.
ABC-gjengen skal ha foreldresamtaler i mars, dere vil få informasjon om dette senere.
Merethe kokk jobber ut mars og Tamara skal overta etter henne.
Praktisk informasjon:
14 mars - Barnehagedagen. Alle velkommen. Påmelding og mer info kommer
28 mars - Påsketur. Mer info kommer
31 mars - Velkommen til påskefrokost. Mer info kommer
Vi setter pris på at dere holder orden i hylle og boks med eksratøy. Ta hjem det som er overflødig, og at det er klær etter årstiden og vær. Husk at alt skal merkes med navn.
Da ser vi frem til en fin vårmåned på Målgården. Er det noe dere tenker på, så må dere gjerne ta kontakt.
Vårhilsen Frida, Dominika, Ester, Vigdis og Tatiana