fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Cornerflagget mars 2023

image

Månedsbrev Cornerflagget mars 2023

  • 28-02-2023

Hei alle sammen! 
 
Vi har hatt en fin måned på Cornerflagget og ser nå frem til våren som står for tur. Vi har markert samefolkets dag og feiret fargefest i barnehagen. Samefolkets dag ble markert med lassokasting etter reinsdyr, fisking, joik i lavvotelt og vi spiste finnbiff. Veldig stas med fargefest; barn innkledd i alle slags farger og en dag fylt med dans, katta i sekken, pølser og boller med krem til dessert. Høydepunktet var den store «ta med leke» dagen vi hadde etter barnas ønske; der alle barna fikk ta med seg en leke hjemmefra. Barna var veldig flinke til å dele leker med hverandre og bytte på dem - de satt stor pris på denne dagen.  
 
Lekerommet har blitt fornyet med en lekekube og nye leker; planter og kjøkkenutstyr. Vi ser at rommet har blitt en favoritt blant barnegruppen og at det gir rom/inspirerer for variert og god rollelek.  
 
Vi fortsatte med tema om eventyret «Gutten som hadde vondt» og kroppens «Skjellet» i februar. Barna syntes det var spennende med kroppen og dens funksjoner, samt som de har vist stor interesse for eventyret. Vi har hatt sporløype, formingsaktiviteter, dramatisert og hatt samlingsstunder knyttet til tema. Vi dro blant annet på tur i skogen der vi møtte på dyrene i eventyret; musen, haren, reven og uglen.  
 
Tema for mars er kroppens indre organer og følelser. 1-2 åringene skal bli kjent med boken «Anatomi for småtasser» og med 3-5 åringene skal vi ha fokus på fakta-kort knyttet til kroppens organer; hjernen, hjertet, lungene, leveren, nyrene, tarmen, milten og blodårene. Vi skal også lese boken «Undring» der vi møter Lykke og Wilmer som drar på tur til følelsesuniverset. Nå som vi nærmer oss påske blir det mye fokus på påsken og dens tradisjoner fremover. Vi skal lese eventyret «Stor kylling», så karse og lage påskepynt. I uke 13 går vi ut av faste aktiviteter for å ha litt påskekos, barna trenger ikke å ha med sekk på torsdagen denne uken.  
 
 
Praktisk informasjon 
Tirsdag 14. mars markerer vi barnehagedagen i barnehagen kl. 15.30 - 17.00, påmeldingsliste henger i garderoben.  
Tirsdag 28. mars er det påsketur for hele barnehagen. Vi griller pølser, men barna kan ha med sekk med drikke og litt snacks.  
Fredag 31. mars inviterer vi til påskefrokost kl. 08.00 - 09.00.  
Uke 13 blir det foreldresamtaler for abc-foreldre, liste med tidspunkter kommer. 
Merethe har sagt opp sin stilling og jobber ut mars. Tamara tar over stillingen i april og starter som kokk i barnehagen.  
 
Vi ser frem til en ny måned sammen med dere og bare ta kontakt dersom dere lurer på noe! 
 
Hilsen Birna, Sheyda, Inger Lise, Tone Merete og Denait