fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget mai 2023

image

Månedsbrev cornerflagget mai 2023

  • 30-04-2023

Hei alle sammen!
 
Plutselig var april over og vi er klar for en ny vår måned. Vi var så heldige å få en uke med herlig vårvær; stas for barna å kunne gå ut uten dress, jakke og lue. Denne uken tilbrakte vi mye tid ute i barnehagen og på tur.
 
De to siste månedene har vi hatt fokus på kroppens indre organer, det som er inni kroppen vår. Barna synes det er spennende og har fått kjennskap til hjernen, hjertet, lungene og leveren. Vi har hatt fakta-kort, sporløye, formingsaktiviteter og sunget sanger knyttet til tema. «I kroppen min jeg bor» har blitt en ny favorittsang blant de eldste barna på avdelingen. Vi har også blitt godt kjent med de 6 små bøkene om følelser, der vi blir kjent med Selma som opplever alle disse følelsene som ikke er helt enkle å sette ord på.
 
1-2 åringene har blitt kjent med boken «Anatomi for småtasser» og er blitt gode til å benevne ulike kroppsdeler; hode, mage, fot, hånd, munn, tunge, tenner med mer.  De er aktive ute og klatrestativet i barnehagen har blitt en favoritt.

Vi tok også turen til biblioteket og lånte bøker som barna plukket med seg: flere bøker om Bjørnis, Tøffe maskiner, Gravosaurer og Pippi Langstrømpe. Veldig stas å lese bøkene som de selv har valgt, i mai blir det en ny tur til biblioteket. 


Vi vil takke for oppmøte på foreldremøtet, veldig hyggelig og nyttig å høre deres tilbakemeldinger fra brukerundersøkelsen som vi kan bruke til videre arbeid.
 
Tema for mai måned er 17. mai og vår, «fysisk aktivitet og kosthold». 1-2 åringene skal bli kjent med eventyret «Den lille larven Aldrimett» og 3-6 åringene skal bli kjent med «Sukkerkok i hodet» som gir oss et innblikk i hva som skjer inni kroppen når vi spiser mat. Vi skal mye ut på tur å undre oss over endringene som forekommer på våren, samt følge med på grønnsakskassene som vi skal dyrke grønnsaker i. Spennende for barna å være med gjennom hele prosessen: fra å så frø - følge med underveis - til et ferdig resultat på bordet.
 
Praktisk informasjon:
·      Foreldresamtaler uke 19. Henger påmeldingslapp med tidspunkter i garderoben.
·      10. mai ryddedag i Hinna bydel, vi plukker søppel i nærmiljøet.
·      16. mai feirer vi 17. mai med Dronningåsen barnehage. I år skal vi feire i Dronningåsen barnehage; tog, aktiviteter, pølser og is.
·      19. mai planleggingsdag.
·      30. mai ABC-gjengen dra på tur til Dalsnuten.
·      Minner om å smøre barna med solkrem før dere leverer i barnehagen, og at alle tar med egen til å ha liggende.
·      Nå som vi går mot mildere tider er det fint om dere ser gjennom klærne barna har i bhg. 
 
Vi ser frem til en ny måned sammen med dere. Ta kontakt dersom dere lurer på noe!
 
Hilsen Birna, Sheyda, Inger Lise, Tone Merete og Denait