fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev målgården, mai

image

Månedsbrev målgården, mai

  • 01-05-2023

Hei alle sammen! 
Da var april måned over og vi er allerede over i mai. Det har vært en fin måned med mye værskrifte og vi har fått opplevd både vinter og vårvær. Vi har hatt noen dager der vi kun har gått ut i jakke og sko, deilig! Vi har vært masse ute både på formiddag og ettermiddag og merker at barna trives veldig godt med å kunne være aktive å bruke hele uteområdet. Vi fikk også tatt oss en tur til biblioteket med en gruppe, denne gangen ble det togtur til Sandnes. Veldig stas for både barna som reiste og for barna som ventet i barnehagen og fikk se hvilke bøker som ble lånt. 
Vi har hatt følelser som tema i april. Vi har brukt bøker og bilder i samlinger, og hatt samtaler med barna om følelser der de har fått ytre egne meninger rundt tema. Vi har også brukt egne følelser i samling for å illustrere, dette synes barna er morsomt. De yngste viser følelser som glad-sint-lei.
I mai og juni skal vi over på nytt tema, da skal vi ha eventyret om "gutten som hadde vondt" for de eldste og "lille larven aldri mett" for de yngste. Eventyret om gutten som hadde vondt handler om en gutt som har vondt i hele kroppen og må gjøre en del ulike øvelser med kroppen for å bli bedre. Den lille larven aldri mett kjenner barna godt til allerede, vi skal snakke mer om den ulike typen mat larven spiser, at larven vokser og forvandlingen som skjer. Vi skal også snakke om nasjonaldagen og øve på sanger før feiring 16 og 17.mai.
Annen informasjon:
- 11.mai: dugnad kl. 17.00-19.30
- 16.mai: vi feirer 17.mai i Dronningåsen bhg
- 17.mai: foreldre og barn som ønsker det deltar i tog i Hinna bydel, informasjon fra SU kommer
- 19.mai: planleggingsdag, barnehagen stengt
- I uke 22 blir det foreldresamtaler, se tavlen for påmeldingslister 
- På dager med sol smører dere barna på morgenen, vi smører på ny før vi går ut på ettermiddagen
- Hyllene i garderoben er til luer/solhatt/tutter ol. Fint om dere lar leker bli hjemme de dagene vi ikke har lekedag. 
Hilsen Målgården- Tatiana, Vigdis, Ester, Dominika og Frida