fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Cornerflagget september 2016

Månedsbrev Cornerflagget september 2016

  • 06-09-2016

Da var vi godt i gang med nytt barnehageår. Vi ønsker nye og gamle barn og foreldre velkommen til Cornerflagget. Det har startet seks nye barn på avdelingen, Mathilda, Mikkel, Arya, Franco, Nadia og Grace. De har funnet seg til rette på avdelingen, og vi ser frem til å bli godt kjente med dem.

I september vil vi fortsette å jobbe med tilvenning og vennskap. Det er en ny barnegruppe, nye vennskapsbånd skal dannes og gamle vedlikeholdes. Vi skal ha fokus på hva det vil si å være en god venn. At vi deler leker med hverandre, viser omsorg og at alle har en venn i barnehagen.
Faste aktiviteter starter denne måneden. Da kan skal de nye barna bli vant til nye rutiner, som delta på morgentrim, fellessamling og gå tur. Vi vil hensyn til hvor trygge barna er, og legge til rette for det.

Informasjon om faste aktiviteter:
Mandag: Hver mandag og fredag er det morgentrim på fellesrommet. Målgården har møte, da passer vi på deres barn.
Tirsdag: Vi har møte fra 8.30 – 9.30, da passer personal fra Målgården barna.ABC – gjeng for 5 åringene, se eget program. 1 – 4 åringene har aktiviteter knyttet til fysisk aktivitet. Vi er ofte ute i barnehagen, eller benytter trimrommet og fellesrommet.
Onsdag: Da har vi kjøkkendag og fellesrommet annenhver uke, formiddag og ettermiddag. Vi baker grove bakverk eller lager mat. Fellesrommet bruker vi til ulik fysisk aktivitet.
Torsdag: Turdag. Vi går på tur i nærmiljøet. Da har barna med seg sekk med niste. Vi ønsker at barna skal ha et sunt kosthold, og vil at barna skal ha med seg vann, niste og frukt. På kalde dager kan de ha med seg varm drikke.
Fredag: Morgentrim og fellessamling. Når vi har fellessamling samles alle i barnehagen på fellesrommet. Der har vi samling, der voksne og barn deltar. Siste fredag i måneden er det bursdagsamling. Da kommer de barna som har hatt bursdag frem, får krone, kappe og velge en sang. Vi har varm mat til lunsj, som kokken vår, Merethe, lager.

Barnehageåret 2016/2017 skal vi ha felles tema i barnehagen, Thorbjørn Egner. Vi skal jobbe med hans fortellinger og sanger. Det er tema som vi tror vil fenge barna. Vi har allerede startet med å synge noen sanger, favorittsangen er Mikkel rev.
Uke 38 er det nasjonal brannvernuke. Det vil vi i barnehagen markere. Vi snakker om dette i samling, og det vil bli gjennomført brannøvelse.
14 september reiser 3 – 5 åringene til byen for å delta på feiringen av Sigbjørn Obstfelder sitt 150 års jubileum. Dette heter ”Lyden av vann”. I den forbindelse øver vi nå på Obstfelders dikt ”Regn”. Vi leser også en bok om Nora som er så glad og leke med vann.

Barn som gått i barnehagen i over ett år vil få utdelt en cd med bilder på. De barna som har gått i her i ett år har fått bilder i permen sin. Hvis dere ønsker bilder av barna deres fra barnehagehverdagen, kan dere printe dette ut fra hjemmsiden vår.

Torsdag 22.september er det foreldremøte i barnehagen kl.19.00 – 20.30.

Onsdag 28.september er fotografering i barnehagen.

Vi ønsker at dere merker barnas eiendeler.

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt.

Hilsen
Jan, Inger Lise, Tatiana og Tone Merete.