fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai 17

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai 17

  • 02-05-2017

Hei, hei alle sammen! Nå var vi komt til mai, og vi ser frem til en fin og varmere måned. Den har jo startet med en hel del sol, og mange varmegrader, så det er viktig at barna har klær som passer til vær. Dere kan og ta med solkrem.

April var en fin måned, der vi hadde en del aktiviteter knyttet til påske. Vi sådde karse og laget påskepynt. Vi hadde en koselig påsketur til Fritidsgården, selv om været ikke var helt med oss. 3- åringene var i kirken på påskevandring, og det var en koselig påskefrokost sammen med dere foreldre.
Vi avslutter nå tema om Bakermester Harepus, og sangen om Dyrene i Afrika. Vi ser at historiene, og sangene til Torbjørn Egner fenger veldig, både voksne og barn. Dette hører vi igjen i ulike situasjoner i hverdagen som i lek, ved bordet eller i stellesituasjon. Alle barna er og veldig glad i samlingsstund.

Nå i mai og juni vil vi ha «Karius og Baktus» som tema med 3-åringene. Så det kunnet ikke passet bedre å få gå på forestilling med disse to karene som bor i tennene til Jens nå 3.mai. Bussen henter oss klokken 09.10, så barna må være i barnehagen i god tid før dette. Vi vil fortelle historien, ha bilder på veggen, synge sangene. Vi vil ha fokus på tannhygiene, og hvilken mat som er bra, og ikke så bra for tennene våre.
Med 1-2 åringene vil vi ha fokus på «Vaske vesle Brumlemann». Der Brumlemann skal hjelpe bamsemor og vaske klær, men ender opp med å bade selv. Vi vil ha bilder på veggen og synge sanger vi kan knytte til historien. Vi vil ha litt fokus på kroppsdeler, og klær.
Vi deler nå gruppene i samlingsstund før lunsj. Og trekker inn tema ellers i hverdagen, og i ulike aktiviteter.

Vi vil jo og ha fokus på 17. mai. Sangene vi vil synge er; Tenk at nå er dagen her, Ja, vi elsker, Alle fugler og Gauselbakken sitt heiarop. 17.mai feiring er jo noe mange av barna på avdelingen ikke har så mye kjennskap til. Så vi må jo selvsagt øve på det å gå i tog i barnehagen, dette bruker å være veldig gøy. Dronningåsen barnehage har invitert til aktivitetsdag 16.mai. Da går vi i tog opp til Fritidsgården, treffer Dronningåsen her, og går samlet ned til deres barnehage. Der blir det ulike aktiviteter, pølser og is. Husk å ta med flagg, merket med barnets navn.

Som dere nok har lagt merke til er bildeskjermen vår ødelagt, og det var vanskelig å få tak i en ny. Men vi er på saken. Men bildene blir lagt ut på nettsiden hver uke, så gå inn å ta en titt.

Emilie begynner på avdelingen 2.mai. Vi gleder oss til å bli kjent med henne, og familien.

Minner om planleggingsdag 26 mai, da er barnehagen stengt.

I uke 22 blir det foreldersamtaler på 16-Meteren. Hvis dere ønsker dette skriver dere dere opp på lista som blir hengt opp når det nærmer seg.

Da ser vi frem til fin måned i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på.
Ønsker dere en fin 17.mai feiring!
Hilsen Kristine, Fadi, Grete og Hanne.