fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-17

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-17

  • 22-08-2017

Hei, da var vi i gang med nytt barnehageår. Tilvenningen på avdelingen går fint, for nye og gamle barn. Vi har tre nye barn som har startet opp nå i august: Thale, Kaia og Ariana. Live starter i slutten på september. Vi har satt av god tid til tilvenning, vi ønsker å gi dere foreldre og barn en trygg og god start i barnehagen. Bli godt kjent med oss voksne, andre barn og barnehagens rutiner.

Vi vil og i september ha fokus på vennskap og familie. Husene barna har med bilder av familien er flittig i bruk i hverdagen. Det er en trygghet og kunne se bilder av mamma, pappa, søsken og besteforeldre, noe som er kjent. Husene henger ved bordet, så samtaleemne rundt måltider er mye om familien. Husene tar vi og ned, og ser på sammen med barna i hverdagen. Vi prater om å være gode med hverandre, og setter ord på positive handlinger og samspillsituasjoner.

Barna er glad i sang, vi synger mye gjennom dagen. Nå synger vi kjente barnesanger om dyr, «hjulene på bussen», sanger med bevegelse og sanger med barnas navn; «alle killebukkene».
Det er mange nye inntrykk når en begynner i barnehagen. Barna kan nok få litt andre søvnrutiner enn vanlig nå i starten. Søvn er veldig viktig, og vi legger til rette for at barna skal få sove når de er trøtte. I den første tiden er det og nye lyder som skal vennes til, dette går seg til.

I uke 36 starter vi opp med faste aktiviteter. Her kommer litt kort om hva som skjer de ulike dagene:

Mandag er det morgentrim kl. 08.45. Da samles alle barna på Stadion (fellesrommet oppe) for en liten trim sammen. Tverrliggeren har avdelingsmøte kl. 09.30- 10.30, da passer to fra personalet på 16-Meteren på barna.

Tirsdag har vi på 16-Meteren avdelingsmøte kl. 08.30- 9.30. Da tar personalet på Tverrliggeren imot barna. Tirsdagen har vi fokus på fysisk aktivitet. Vi setter opp ulike aktiviteter ute og inne. Sang og ringleker, hinderløype, ballek, dans, tur.

Onsdag har vi kjøkkendag annenhver uke. Da er barna med å lager mat som vi koser oss med til lunsj. Ellers har vi Stadion og Vippen (trimrom nede), hvor vi har ulike aktiviteter.

Torsdag er det turdag på avdelingen. Da går vi på tur i nærmiljøet. Vi går til Fritidsgården, skogen, lekeplasser. På tur skal barna ha med seg sekk med niste og drikke. Vanlig nistepakke, med litt frukt og vann. Se egen link på nettsiden om hva som kan være med i sekken. Vi anbefaler sekker som han festes/ klikkes fast fremme på bryst og mage, da slipper den å sige ned.

Fredag er det igjen morgentrim kl. 08.45. Fellessamling starter kl. 09.30. Da samles hele barnehagen oppe på Stadion for samling. Her er ofte barna med og opptrer, om det er sang, skuespill eller dans. Siste fredagen i måneden har vi bursdagssamling for alle barna som har hatt bursdag den måneden. Da får barna komme frem og får kappe og krone på, stor stas!

Viktige datoer og praktisk informasjon:
19 og 27 september er det dugnad for 16-Meteren og Cornerflagget. Påmelding kommer på tavla på avdelingen.

Onsdag 27 september kommer fotografen. Barn som har søsken på Tverrliggeren eller Målgården skal ta bilde tirsdag 26 september.

Tirsdag 26 september ønsker vi velkommen til foreldremøte kl. 19- 20.30.

Uke 38 er det brannvernuke.

Vi ønsker at alle klær og eiendeler merkes med navn. Da er det lettere for oss å holde orden, og at ting havner på avveie.

Gi beskjed om barnet skal ha fri, er sykt eller kommer senere innen kl. 09.30.

Bilder fra dagene i barnehagen blir lagt ut på nettsiden en gang i uken, gå inn å ta en titt. Det kommer passord til dere nye foreldre nå snart.

Det er mye informasjon nå i starten, så kom til oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Kristine, Fadi, Grete og Hanne.